Mitä tänään ruoaksi? 27.12.2016

Näin teet marjaisen smoothiekulhon

Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia
Jouluruokien jälkeen kaipaa taas jotain kevyttä ja raikasta.

smoothie kulhossa

Marjainen smoothiekulho eli smoothiebowl on raikas aamunaloitus ja energisoiva välipala. Saat perinteiseen smoothieen kivaa vaihtelua vähentämällä hieman nesteen määrää ja tarjoamalla sen lasin sijaan kulhosta.

Voit koota smoothikulhon mieleisistäsi herkuista tai yhdistelemällä aineksia sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Kun käytä jäisiä marjoja ja hedelmiä, saat koostumuksesta ihanan täyteläisen. Erityisesti pakastettu banaani tekee smoothiesta uskomattoman kermaisen, melkeinä jäätelömäisen pehmeän. Siemenet ja pähkinät sekä nokare pähkinävoita antavat täyteläisyyttä, makean ystävä lisää joukkoon vielä lorauksen hunajaa tai agavesiirappia.

Surauta ainekset sekaisin nestetilkan ja rahkanokareen kanssa, kaada kulhoon ja höystä herkku mielesi mukaan vaikka granolalla sekä marjoilla ja hedelmäviipaleilla. Koska ulkonäkö on puoli ruokaa, voit asetella ne smoothien päälle kauniiksi koristeiksi.

Smoothie maistuu monissa muodoissa:

marjainen smoothiekakku

Smoothiekakku

Smoothiekulho

Smoothiekulhot

mango-banaanismoothie

Mango-banaanismoothie

Kotiliesi.fi: Puurosmoothie

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi