Vihannesopas

Näin teet parsasta huikean herkun

Parsojen ilmestyminen kauppojen vihannesosastoille on varma kevään merkki. Herkullinen ja kaunis kasvis taipuu moneen. Kokosimme yhteen sesongin parhaat herkut.
14.4.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Ennen kuin ryhdyt tositoimiin, kannattaa kurkata vinkit, joiden avulla onnistut parsan käsittelyssä!

Raikas ja keväisen vihreä lisäke kalalle tai lihalle syntyy parsasta ja avokadosta. Mausta parsa-vihannessalsa raikkaalla mintulla.

parsakeitto

Tässä parsakeiton ohje, jota noudattamalla kaikki menee juuri niin kuin Stömsössä. Herkullinen parsakeitto Strömsön tapaan on ohjelmasta tutun kokin, Michael Björklundin käsialaa.

parsamousse

Kokeile alkupalaksi vaihteksi parsamoussea. Saat siitä näyttävän alun aterille tarjoamalla sen cocktaillasista.

Parsa-vadelma-kinkkusalaatti

Yksinkertaisista aineksista syntyy herkullinen salaatti. Vadelmia, parsaa ja ilmakuivattua kinkkua – näillä ei voi mennä vikaan.

parsa-parmesaanipiirakka

Klassinen makupari parsa ja parmesaani kohtaavat tässä parsa-juustopiirakassa. Se sopii hyvin suolaiseksi tarjottavaksi iltapalalla tai esimerkiksi kevään juhlien noutopöydässä.

parsaa, pestoa ja uppomunia

Parsaa, kurpitsansiemenpestoa ja uppomunia on oivaa viikonlopun brunssiruokaa. Perinteinen pesto saa vaihtelua persiljasta ja kurpitsansiemenistä.

Lisää keväisiä parsaherkkuja:

parsarisotto

Parsarisotto

parsa-perunasalaatti

Parsa-perunasalaatti

Parsa-lohirullat

Parsatäytteiset lohirullat

Kotiliesi.fi: Helppo limettihollandaise