räiskäleet
Vinkit

Näin teet täydellisen lettutaikinan – 3 herkullista lettuohjetta

Hyvin paistetut, rapeat letut ovat taivaallisen ihania! Kokeile perinteisten ohukaisten lisäksi amerikkalaisia pannareita ja kookoslettuja.
Teksti: Saara Kärki

Letut maistuvat niin talvella kuin kesällä. Halutessa tutun lettutaikinan voi varioida tekemällä sen esimerkiksi kookosmaitoon tai maustamalla reilulla ripauksella kardemummaa. Päälle voi levittää hilloa tai sirotella sokeria.

Letut sopivat hyvin jälkiruuaksi tai välipalaksi. Parhaimman tuloksen saat paistamalla lettutaikinan kunnon valurautapannulla, mutta muutkin pannut käyvät.

Amerikkalaisia pannukakkuja kannattaa kokeilla vaikka loma-aamun aamiaisella. Ne ovat kuohkeita ja muhevia – ja ne maistuvat parhaimmalta  vaahterasiirapin ja marjojen kanssa.

Perinteinen lettutaikina

Lettutaikina syntyy helposti vain ainekset sekoittamalla. Anna taikinan kuitenkin nousta puoli tuntia, niin räiskäleet paistuvat kauniimmin. Muista myös lämmittää pannu tarpeeksi kuumaksi ennen taikinan lisäämistä, niin saat onnistuneen, rapean lopputuloksen.

Lettutaikina syntyy maidosta, munista ja jauhoista.

Lettuohje kuohkeisiin pannareihin

Amerikkalaiset pannukakut ovat tulleet tutuksi muualla maailmassa lukuisten elokuvien ja tv-sarjojen myötä. Siirapin ja voin kanssa tarjottavat kuohkeat pannarit sopivat aamuihin, jolloin ei ole kiire. Pannaritaikina on lettutaikinaa paksumpaa ja siihen kannattaa käyttää teflon-pannua.

Marjat sopivat erinomaisesti aamiaspannukakkujen kanssa nautittavaksi.

Kokeile kookoslettuja

Lettutaikinasta saa helposti laktoosittoman vaihtamalle maidon vähälaktoosiseen maitojuomaan. Voit kokeilla kokonaan maidottomia lettuja laittamalla nesteeksi kookosmaitoa. Vaihtelua saat myös muista kasvismaidoista, kuten kaura-, soija- tai vaikka mantelimaidosta.

kookosletut

Lettutaikina syntyy myös kookosmaidosta.

Lue myös:

Pirteät appelsiiniletut saavat makunsa kuoriraasteesta

Kardemumma sopii oivallisesti lettuihin

Letuista saa myös gluteenittomia

X