Vihannesopas

Näin tunnistat hyvän parsan – katso huippukokkien vinkit!

Teksti: Anna.fi

On vihdoin se aika vuodesta, kun parsa valtaa kauppojen hyllyt ja kotikokkien keittiöt. Uutuuskirjoja juuri julkaisseet kokit paljastavat vinkkinsä miedonmakuisen vihanneksen valmistukseen.

parsanippu

Parsaa ostaessa television ruokaohjelmistakin tuttu Henri Alén painottaa nupun ja kannan tarkistamista. Mitä napakampi parsa on, sitä tuoreempi se on. Suosikkiherkukseen Alén mainitsee parsan ja hollandaisekastikkeen yhdistelmän yhdessä uppomunan kanssa.

Alénin uutuusteos Vuoden keittokirja sisältää hänen perheensä kotiruokareseptejä, jotka soveltuvat jokaiseen vuodenaikaan. Kirjan ruokaohjeiden ajatuksena on, että kaikki raaka-aineet löytyvät lähimarketista.

Harri Syrjänen muistuttaa, että valkoinen parsa kuoritaan aina. Sen keittoaika on noin 5-6 minuuttia, kun taas vihreä versio valmistuu jo muutamassa minuutissa. Keväisin Syrjänen nauttii parsaa sellaisenaan, tai bearnaise- kastikkeen kera.

Syrjäsen samannimiseen TV-sarjaan pohjautuva kirja Saaristoruokaa rohkaisee lukijaa helpon lähiruoan pariin. Kirjassa matkataan muun muassa Ahvenanmaalla ja Suomen rannikkokaupungeissa paikallisiin herkkuihin ja myös historiaan tutustuen.

Myös Riikka Sukula suosii klassista hollandaise-kastikkeen yhdistämistä parsan kanssa. Lisäksi villiparsarisotto on yksi hänen suosikeistaan.

 – Kaikessa vegeostamisessa raaka-aine ratkaisee, mutta parsassa ehkä kaikkein eniten. Jätä ostamatta jos ei ole absoluuttisen tuoretta, Sukula vinkkaa.

Vege! on Sukulan ja Alex Niemisen yhteistyöllä syntynyt kasviskeittokirja, jonka reseptit maistuvat myös vannoutuneille lihansyöjille. Nopeasti valmistuviin ruokiin on haettu makuja ympäri maailmaa.

Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege!- kirja kannustaa kokeilemaan kasvisruokia.

Katso myös:

Kymmenen ruokaa parsasta – valitse suosikkisi!

Edullinen viini parsan seuraksi? Poimi parhaat vinkit

Parsa parhaimmillaan

 

Kuvat: Colourbox.com, Sampo Korhonen, Pekka Mustonen, AHE
Teksti: Essi Ryyppö

 

X