Pekoni, paahtoleipä ja kanamuna
Vinkit

Näin valmistat pekonin hetkessä, ilman roiskeita

Tiesitkö, että aamiaispekonin valmistaminen onnistuu myös mikrossa? Näillä vinkeillä saat lopputulokseksi yllättävän rapeaa pekonia, ilman roiskeita.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Aamiaispekonin valmistaminen onnistuu myös mikroaaltouunissa.  Kun käytät apunasi talouspaperia, se imee pekonista kypsymisen aikana irtoavan rasvan ja estää sen roiskumisen mikron sisälle.  Tämä kypsennysmenetelmä on varsin helppo ja nopea.

Pekonin valmistaminen mikrossa

  1. Asettele lämmönkestävälle lautaselle  päällekkäin muutama arkki talouspaperia ja niiden päälle pekoniviipaleet.
  2. Laita pekonien päälle  vielä yksi arkki paperia.
  3.  Kypsennä pekoniviipaleita mikrossa noin yksi minuutti per viipale. Käännä sitten pekonit ja laita vielä mikroon yhtä moneksi minuutiksi.Tämän jälkeen tarkistetaan tulos ja kypsentämistä jatketaan tarvittaessa vielä minuutin verran.

Pekonin parhaat kaverit

Kananmunatoast, paahtoleipä ja paistettu kananmuna

Tämä kananmunatoast on hauska ja nopea aamuyllätys! Tarvitset vain palan paahtoleipää, kananmunan ja sydänmuotin. Tarjoile mikrossa valmistetun pekonin kanssa.

Paahtoleipää pekonilla, kananmunalla ja pavuilla

English breakfast – klassikkojen klassikko: paahtoleipää, kananmuna, pekonia ja papuja.

Munakokkeli

Samettinen  munakokkeli syntyy kermaa käyttämällä. Tarjoile munakokkeli pieninä annoksina rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Se on myös mitä mainointa nautittuna savukalan. mädin tai  parmesaanilastujen kanssa.

Kotiliesi.fi: pekonihillo

X