Vinkit

Näitä herkkuja kokataan lasten kanssa

Teksti:
Anna.fi

Lasten kanssa kokkailu ja leipominen on paitsi hauskaa ajanvietettä koko perheelle, myös tärkeää lapsen kehitykselle. Kokkaillessa syntyy kiinnostus ruokaan ja oppii tärkeitä taitoja. Lue, mitä Ruoka.fi:n kävijät kokkaavat lasten kanssa!

Monet uudet maut ovat lapselle helpommin lähestyttäviä, kun on itse ollut mukana laittamassa ruokaa. Lapset oppivat suhtautumaan ruokaan ennakkoluulottomammin, kun tietävät, miten se on syntynyt.

Lapsi kannattaa ottaa kokkailun lisäksi mukaan myös ruokaostoksille ja vaikka sienimetsään. Kaikki kokemukset, jotka tutustuttavat lasta ruokaan ovat arvokkaita, koska ne edesauttavat monipuolisen ruokavalion kehittymistä.

Kannattaa muistaa, että myös tuoksut ja äänet ovat iso osa ruoanlaittoa ja ruokailua, joten kaikkien aistien käyttämiseen kannattaa varata aikaa ja tilaa. 

Leivonnaisia ja arkiruokaa

Kysyimme Ruoka.fi:n kävijöiltä, mitä he kokkaavat mielellään lasten kanssa. Suurimmiksi suosikeiksi osoittautuivat erilaiset leivonnaiset, kuten pulla ja muffinssit sekä piirakat ja sämpylät

Pääruoista ylivoimaisesti suosituimmat olivat pizza ja makaronilaatikko. Monet mainitsivat tekevänsä laajasti kaikenlaisia helppoja arkiruokia yhdessä lasten kanssa. Erilaiset jauheliharuoat, kuten lihapullat olivat myös suosittuja.

Letut, vohvelit ja pannukakku olivat niin ikään monien mieleen.

Kokeile myös näitä reseptejä lasten kanssa:

    
Pestolla maustetut broileripihvit        Pinaatti-kalakeitto

    
Ruokaisa lihapullasalaatti                 Suklaadonitsit

 

 

Teksti: Emmi Toivonen
Kuvat: Colourbox ja OM-arkisto

X