Vinkit

Nauti vadelmista suklaan kera - ota talteen herkulliset reseptit!

Teksti:
Anna.fi

Nyt sesongissa oleva vadelma on täynnä hyvää tekeviä vitamiineja ja kuituja, mutta se on ennen kaikkea raikas ja herkullinen. Vadelman makean kirpakkuus on klassinen makupari täyteläiselle suklaalle. Nauti vadelmakaudesta suklaan kanssa Ruoka.fi:n mehevillä resepteillä.

Kaikenlainen suklaa sopii vadelman seuraan. Pidätpä sitten valkoisesta tai tummasta suklaasta, voit yhdistää sen vadelmiin. Vadelman kirpeys kesyttää äkkimakean valkosuklaan ja piristää tumman suklaan voimakasta makumaailmaa. Vadelma-suklaamuffineissa yhdistetään vadelmaan tummaa suklaata, kun taas valkosuklaa-vadelmamuffinit viettelevät suloisella makeudellaan.

Mikä olisikaan herkullisempaa kuin suklaakakku, joka viimeistellään mehukkailla vadelmilla? Klassinen Gâteau Marcel on syntisen suklainen ja vadelmat sopivat erinomaisesti sen koristeluun. Suklaisessa vadelmakakussa vadelmia tulee niin kakun väliin kuin päällekin. Kakussa maistuu vadelmien lisäksi valkosuklaa ja kahvi. Kokeile myös mehevää suklaakakkua vadelmakastikkeella.

Luonnollisesti vadelmista ja suklaasta saa taiottua myös mitä herkullisimpia jälkiruokia. Erilaiset suklaamousset saavat oivaa piristystä vadelmista. Vadelma-valkosuklaamoussessa vadelmat sekoitetaan moussen joukkoon makua ja väriä antamaan. Eksoottisen vaihtoehdon tarjoaa suklaamousse vadelmapassionhedelmäsalaatin kera, jossa vadelmat nautitaan tumman suklaamoussen lisukkeena.

Valkosuklaanystävä testaa myös valkosuklaakreemiä, joka tarjoillaan marinoitujen vadelmien ja cappuccinokastikkeen kanssa. Yksinkertaisen herkullinen on myös vain kolmesta raaka-aineesta, taloussuklaasta, vadelmista ja kermasta, syntyvä marjasuklaa.

Koonnut: Emmi Toivonen
Kuvat: Otavamedian arkisto

X