Makuja maailmalta

Nuudeleista syntyy notkeasti upea keitto tai salaatti

5.8.2014 Teksti: Anna.fi

Nuudeli on nerokas keksintö. Se imee itseensä ruoan rikkaat maut, kypsyy nopeasti ja tekee kylläiseksi. Tutustu udoniin, sobaan ja muihin erikoisuuksiin.

nuudelit

Unohda valmiiksi maustetut pikanuudelit ja tutustu myös erikoisnuudeleihin.

  • Soba on maukas japanilainen, yleensä tattari- ja vehnäjauhoista tehty ohut nuudeli.
  • Udon on paksu vehnänuudeli, joka tarjotaan tyypillisimmin keitoissa.
  • Lasinuudelit on tehty mungpapujauhoista. Kypsentämiseen riittää kuumassa vedessä liottaminen.
  • Munanuudelit tehdään vehnästä ja munista. Sopivat loistavasti wokattaviksi.

Wokissa paistettu lämmin katkarapu-nuudelisalaatti muuntuu helposti sesongin kasviksia vaihtelemalla. Nuudelit ja katkaravut ovat loistava yhdistelmä.

Tee kana-nuudelikeitto luisista rintaleikkeistä, joista  tulee maistuva liemi.

Koko nuudeliaterian voi hyvin tarjota leikkuulaudan päältä. Kumoa possupihvit ja nuudelit mehevästi leikkuulaudalle.
 

Teksti: Taina Salovaara

Kuvat: Ari Heinonen

Lue myös

Suosittelemme