Leivonta

Oletko jo kokeillut? Näillä aineksilla leivot mehevimmät kakut.

Kasvisraasteet tuovat kakkuihin hauskaa väriä ja lisää mehevyyttä. Suussa sulavasta maustaan ja näyttävästä ulkonäöstään huolimatta kakut ovat helppoja valmistaa ja onnistuvat myös aloittelevalta leipurilta. Herkullinen kuorrute kruunaa komeuden.
30.3.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Kahvipöydän maukkaimmat kakut syntyvät lisäämällä taikinaan pähkinöitä ja tummaa sokeria sekä kasvisraastetta. Tee leivonnaiset jo edellisenä päivänä ja tarjoile vasta seuraavana, sillä ne mehevöityvät entisestään vietettyään yön jääkaapissa.

Tummanpuhuva suklaa-punajuurikakku on takuuvarma kahvipöydän hitti, sillä kuka voisikaan vastustaa punajuuren viehkeää väriä ja suussa sulavaa suklaata? Herkullinen kuorrute syntyy suklaasta, tomusokerista ja smetanasta.

pähkinäinen porkkanakakku

Klassinen porkkanakakku on monen suosikki. Pähkinäisen porkkanakakun pohjassa maistuvat kaneli ja paahdetut pähkinät. Makea tuorejuustokuorrute kruunaa herkun.

kesäkurpitsa-pähkinäkakku

Myös kesäkurpitsa on oiva lisä makeisiin leivonnaisiin. Tässä kesäkurpitsa-pähkinäkakussa maistuvat kaneli ja muskottipähkinä. Hauskaa vaihtelua saat, kun paistat kakun pitkissä leipävuoissa. Tarjoa kakun kanssa kanelista tuorejuustokuorrutetta.

Lisää herkkuja kahvipöytään: 

902569-suklaapunajuurisalmiakkikakku_2048x1430.jpg

Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku

188692-kurpitsakakku.jpg

Kurpitsakakku

Porkkanakakku kookosella

Kotiliesi.fi: Banaani-kookoskakku