Reseptit

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on kaurapuuron, pannukakun ja omenapiirakan ihana yhdistelmä. Halutessasi voit pilkkoa taikinan päälle omenoiden sijaan päärynää, aprikoosia, luumuja tai vaikka ananasta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaura-omenapaistos:

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 dl kasvimaitoa (esim. kookosmaito, mantelimaito tai kauramaito)
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 pientä omenaa

Pinnalle:

  • 2 dl pähkinöitä (esim. pekaani, cashew ja manteli)
  • 1 dl kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemeniä
  • 4 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia
  • 2 rkl (kookos)öljyä

Vuoan voiteluun:

  • öljyä

Valmistusohje

Omena-kaurapaistos valmistuu helposti näin:

1. Voitele noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka öljyllä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Sekoita kaurahiutaleet, rusinat, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään kulhossa. Sekoita kasvimaito, kananmunat ja hunaja. Lisää kaurahiutaleseos ja kaada uunivuokaan.

3. Pese omenat, kuori tarvittaessa ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Levitä ne vuokaan.

4. Sekoita pinnalle tulevan pähkinä-siemenseoksen ainekset keskenään kulhossa ja nostele sitten omenaviipaleiden päälle.

5. Kypsennä paistosta uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoile omena-kaurapaistos kasvimaidon tai jogurtin sekä marjojen kanssa. Paistos on myös herkkua vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki: Kokeile myös raparperi-kauramurupiirasta tai marjoista ja omenista tehtyä kaurapaistosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy raparpericrumble

X