Omena-kaurapaistos
Omena-kaurapaistos on kaurapuuron, pannukakun ja omenapiirakan ihana yhdistelmä. Halutessasi voit pilkkoa taikinan päälle omenoiden sijaan päärynää, aprikoosia, luumuja tai vaikka ananasta.
Ainekset
Kaura-omenapaistos:
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl rusinoita
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl suolaa
- 4 dl kasvimaitoa (esim. kookosmaito, mantelimaito tai kauramaito)
- 2 kananmunaa
- 3 rkl hunajaa
- 2 pientä omenaa
Pinnalle:
- 2 dl pähkinöitä (esim. pekaani, cashew ja manteli)
- 1 dl kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemeniä
- 4 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia
- 2 rkl (kookos)öljyä
Vuoan voiteluun:
- öljyä
Valmistusohje
Omena-kaurapaistos valmistuu helposti näin:
1. Voitele noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka öljyllä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2. Sekoita kaurahiutaleet, rusinat, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään kulhossa. Sekoita kasvimaito, kananmunat ja hunaja. Lisää kaurahiutaleseos ja kaada uunivuokaan.
3. Pese omenat, kuori tarvittaessa ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Levitä ne vuokaan.
4. Sekoita pinnalle tulevan pähkinä-siemenseoksen ainekset keskenään kulhossa ja nostele sitten omenaviipaleiden päälle.
5. Kypsennä paistosta uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoile omena-kaurapaistos kasvimaidon tai jogurtin sekä marjojen kanssa. Paistos on myös herkkua vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Kokeile myös raparperi-kauramurupiirasta tai marjoista ja omenista tehtyä kaurapaistosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy raparpericrumble
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous