lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia sitruunalla masutettuna
Mitä tänään ruoaksi?

One pot meal: Lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia sitruunalla maustettuna

Nerokas, yhdessa padassa valmistuva ruoka on ratkaisu arjen ruokapulmaan.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio
lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia sitruunalla masutettuna

One pot meal on yhdysvaltalasen kotitalousguru Martha Stewardin kehittämä nerokas menetelmä, jonka ajatuksena on koko aterian valmistaminen yhdessä ainoassa padassa. One pot meal -menetelmä on arkiruoanvalmistuksen pelastaja, sillä siten ruoka valmistuu lähes itsestään, tiskiä syntyy minimaalisesti ja lopputuloskin on mitä herkullisin, kun samassa padassa hautuneet ainekset ovat imeneet makua toisistaan.

Tässä reseptissä lohi ja lisänä tarjottavat höysteet eli fenkoli ja kesäkurpitsa maustetaan sitruunalla, oliiviöljyllä ja makealla chilikastikeella, kipataan uunivuokaan ja laitetaan uuniin hautumaan pariksikymmeneksi minuutiksi.

Sitruunalla maustetun lohen, fenkolin ja kesäkurpitsan raikkaana lisukkeena maistuu valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä höystetty simppeli kurkku-hernesalaatti.

Uunilohi ja kasvikset tekevät arjesta juhlaa:

fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta

Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta

uunikasviksia ja sitruunalla maustettua kirjolohta

Uunikasviksia ja sitruunalla maustettua kirjolohta

välimeren uunikala

Välimeren uunikala

Kotiliesi.fi: Inkiväärilohi uunitomaattien kera

X