Ruoka

Opettele Euroopan ruokaklassikkojen salat!

Teksti:
Anna.fi

Maistuisiko lounas Roomassa ja päiväkahvit Lissabonissa? Entä miten olisi illallinen pariisilaisessa bistrossa ja yöpala Berliinissä? Kotikeittiössä kaikki on mahdollista.

Lounas Roomassa: Herkkusienten ja artisokan hienostuneet maut pääsevät hienosti oikeuksiinsa ilman tomaattikastiketta valmistetussa pizza biancossa.

Päiväkahvit Lissabonissa: Pastéis de Nata on portugalilainen herkku. Belemin kaupunginosassa Lissabonissa voi herkutella aidoilla Pastéis de Belem -leivoksilla, muualla Portugalissa leivos tarjotaan nimellä Pastéis de nata. Kotona tämä herkku syntyy lehtitaikinasta ja itse tehdystä vaniljakreemistä.

Illallinen Pariisissa: Ankanrinta appelsiinikastikkeessa on ranskalaisten rakastama bistroklassikko.

Yöpala Berliinissä:Berliininsämpylässä vaikutteita kahdesta Berliinin suosituimmasta ruoasta, Döner-kebabista ja currywurstista.

Toimittaja: Taina Salovaara
Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

X