Lunchie-sovellus, annos Thai Orchid -ravintolasta
Vinkit

Lunchien avulla ravintola-asiakkaalle edullinen take away -ateria

Ravintoloiden lounastarjoiluista jää aina ruokaa yli. Uusi Lunchie-sovellus tarjoaa ravintoloille mahdollisuuden vähentää ruokahävikkiä ja samalla ravintola-asiakkaille normaalia lounasruokaa edullisempia take away -aterioita.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Lunchie ja Leena Kalliokoski

Ajatus ravintoloiden ruokahävikkiä hyödyntävästä sovelluksesta syntyi alkuvuodesta 2015  Helsingissä, kalliolaisessa kellarissa, pitkään toisensa tunteneiden ystävysten kesken.

”Haluamme tarjota Lunchien kautta kuluttajille monipuolisia tapoja syödä hyvin ja tutus­tua kaupunkinsa ruokatarjontaan. Ravintoloitsijalle Lunchie puolestaan on paitsi keino vähentää ruokahävikkiä myös tapa palvella nykyisiä  ja tulevia  asiakkaita  uusin  tavoin. Lunchie on reilu kaikkia kohtaan ja säästää yhteisiä resursseja”, sanoo Ville Virmala, yksi Lunchien puuhamiehistä.

Lunchie ei keskity ainoastaan hävikkiruokaan vaan sovelluksen kautta ravintolat voivat tarjota asiakkailleen reaaliajassa esimerkiksi yllätysmenuita, jotka ovat voimassa vain rajatun ajan.

Miten Lunchie toimii?

Lunchie-sovellus on ladattavissa iOS ja Android-puhelimiin. Sovellus on ilmainen. Annettuaan paikantamistiedot käyttäjä voi katsoa lähialueensa tarjonnan. Ravintoloiden valikoimaa voi tutkia joko listan tai kartan avulla. Lunchie_tarjontaa Sovellus näyttää annoksen hinnan ja kertoo reaaliajassa montako annosta on jäljellä.

Sallimalla Lunchien ilmoitukset, käyttäjä saa tiedon puhelimeensa, kun lunchiet ovat saatavilla ja ne ovat ostettavissa.

Annokset maksetaan samantien ja noudetaan ravintolasta itselle sopivana aikana, vaikkapa työpäivän päätteeksi kotimatkalla. Maksuvälineinä toimivat paitsi luottokortit myös pankkikortit.

Verkostossa noin 60 ravintolaa

Lunchie-sovelluksen piirissä on nyt noin 60 ravintolaa. Helsingistä mukana ovat muun muassa Pompier Albertinkatu ja Pompier ESPA, Sandro, Töölön Sävel, Tin Tin Tango seka Trattoria Sogno. Verkostoon kuuluu ravintoloita myös Espoosta, Tampereelta seka Kuopiosta. Tekijöiden tavoitteena on laajentaa Lunchie-verkosto ulottumaan Suomen suurimpiin kaupunkeihin vuoden 2016 loppuun mennessä.

Sandron  ravintoloitsija Richard  McCormick on  innoissaan sovelluksesta.

”Ekologisuus on Suomessa koko ajan tärkeampää. Yhä useampi  tekee valintansa sen mukaan, miten ne vaikuttavat ympäristöömme. lhmiset esimerkiksi syövät vähemmän lihaa, pyörailevät ja tuottavat vähemmän jätettä. Ruoan heittäminen roskiin tuntuu ravintoloitsijasta aina pahalta. On ilo olla mukana Lunchiessa ja vähentää ravintoloiden ruokahavikkiä.”

X