Vinkit 17.2.2017

Paahtopaisti on takuuvarma murea klassikko – 3 herkullista reseptiä

Teksti: Saara Kärki
Paahtopaisti on herkullinen ja helppo liharuoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Siitä saa myös maukkaat eväät.

Paahtopaisti valmistuu helposti, sillä se ei juuri tarvitse esikäsittelyä. Aikaa paistamiseen sen sijaan täytyy varata. Ole tarkka myös lihan sisälämpötilan kanssa, jottei paisti kypsy liikaa.

Paahtopaisti sopii niin arkeen kuin juhlaan, ja sitä voi syödä mainiosti myös leivän päällä tai nauttia kylmiä viipaleita seuraavan päivän lounaalla.

Paahtopaistin kypsentämiseen olisi hyvä olla lihamittari. Jos et omista sellaista, voit arvioida paistoajan paistin koon mukaan. Nyrkkisääntönä voidaan pitää yhtä tuntia per yksi kilo 125-asteessa.

Paahtopaisti kypsyy hiljaa uunissa

Suola ja pippuri maustavat paahtopaistin. Jotta paistin mehukkuus olisi tasainen, anna sen levätä paistamisen jälkeen folioon käärittynä jopa muutaman tunnin.

Paahtopaisti on maukas ja murea, ja se sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Makeanhappamat paahtopaistileivät

Kokonaisesta paistista jää usein syötävää myös seuraavalle päivälle. Tee itsellesi maukkaat eväsleivät paistista ja karhunvatukka-punajuuri-chutneysta.

Karhunvatukka-punajuuri-chutney sopii erinomaisesti paahtopaistin kaveriksi.

Kokeile maukasta paahtopaistisalaattia

Paahtopaistiviipaleet sujautetaan salaatinlehtien sisään ja kääritään kauniiksi rulliksi. Nämä herkulliset salaattirullat saavat sopivaa potkua wasabista. Ne maistuvat herkulliselta kokojyväleivän kanssa.

Wasabi tuo paahtopaistisalaattiin sopivasti potkua.

Lue myös:

Herkullinen yrteillä maustettu hirven paahtopaisti.

Näillä vinkeillä onnistut varmasti paahtopaistin paistamisessa.

Terveellinen ja herkullinen paahtopaistin ja valkosipulipapujen yhdistelmä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi