Vinkit

Pääsiäisen vastustamattomat jälkiruoat: perinteinen pasha ja suussasulava pavlova

Pavlova on kuohkea marenkiherkku, perinteinen pasha pääsiäispöydän klassikko. Kokosimme yhteen pääsiäisen ihanimmat jälkiruoat.
Teksti: Saara Kärki

Pääsiäispöydän ihanimmat jälkiruuat kruunaavat herkullisen pääsiäisaterian. Pavlovasta saat suussasulavan ja näyttävän jälkiruuan. Pasha puolestaan on täyteläinen ja runsas paaston jälkeinen herkku.

Pääsiäisen jälkkäreissä ei säästellä rasvaa tai sokeria. Toisaalta jo pieni pala riittää erinomaisesti taittamaan makeannälän. Sekä pavlovan että pashan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin jälkiruoan voi kantaa pöytään heti aterian jälkeen ilman aikaavievää puuhastelua keittiössä.

Pasha on perinteinen jälkiruoka

Perinteistä pashaa varten tarvitaan puinen pashamuotti. Harvalta sitä kuitenkaan löytyy, joten pashan voi hyvin valmistaa esimerkiksi siivilässä. Harson voi korvata kätevästi suodatinpaperilla. Varaa pashan jähmettymiseen vuorokausi.

Resepti: pasha

Pasha on perinteinen ja maukas pääsiäispöydän jälkiruoka.

Marenkinen pavlova sulaa suussa

Pavlova on suussasulava, kuohkea ja kaunis jälkiruoka. Varaa marengin tekoon tarpeeksi aikaa, sillä se saattaa vaatia jopa kahden tunnen kuivattamisen uunissa. Tarvittaessa marengin voi tehdä valmiiksi jo päiviä etukäteen, sillä se säilyy hyvin huoneenlämmössä.

Resepti: passionpavlova

Passionpavlova hehkuu kevään värejä.

Pashapavlova yhdistää pääsiäisherkut

Pashapavlovassa yhdistyvät pääsiäisen molemmat herkulliset jälkiruoat. Jos olet kovin kiireinen, voit ostaa pienet marenkipohjat valmiina. Toisaalta, voit valmistaa ne myös hyvissä ajoin valmiiksi. Täyte on perinteistä pashaa hiukan kevyempi.

Resepti: pashapavlovat

Pashapavlovat

Pashapavlovat ovat syötävän suloiset pääsiäisjälkiruuat.

Lue myös:

Suolakinuski-pavlova ja hedelmiä

Kevyt pasha sopii pääsiäispöytään

Pashakakku maistuu täytekakun ystäville

X