Äitienpäiväkakku
Vinkit

Paras äitienpäiväkakku suklaata, juustokakkuja ja kermaa rakastavalle äidille

Leivo maukkaimmat äitienpäiväkakut näillä ihanilla juhlapöydän resepteillä.
Teksti: Saara Kärki

Äitienpäiväkakku on mahtava tapa kertoa äidille miten paljon hänestä välitetään. Kuka voisi olla ilahtumatta, jos saa maistaa rakkaudella leivottua kakkua?

Maistuuko äidille mieluummin suklaa vai raikas hedelmä? Pitääkö hän juustokakuista vai rönsyilevistä kermavaahtounelmista? Kokosimme yhteen parhaat reseptit äitienpäiväkakkuihin.

Vinkki: Jos et halua jättää leipomista sunnuntaiaamuun, voi osan kakusta valmistaa kätevästi jo etukäteen. Silloin riittää, että koristelun hoitaa hieman ennen h-hetkeä. Uskalla päästää luovuutesi valloilleen ja tee kakusta juuri sellaisen, josta oma äitisi pitää!

Syntisen nautinnollinen suklaakakku suklaan ystävälle

Jos äitisi on suklaan ystävä, yllätä hänet tällä jokaisen suklaafanin suosikkikakulla. Kakku saa makunsa kahdesta eri suklaasta, joita käytetään niin täyteessä kuin itse kakkupohjassa. Halutessasi voit vielä lisätä kakun päälle suklaisia koristeita.

Resepti: suklaatäytekakku

kahden_suklaan_kakku

Kahden suklaan kakku sopii erityisen hyvin suklaata rakastavalle äidille.

Helppo äitienpäiväkakku romantiikasta nauttivalle

Tämä lempeän hempeä kakku syntyy näppärästi kaupan valmispohjalle. Muista kostuttaa kakkupohjat hyvin, jotta pohja ei jää kuivaksi. Marsipaaniruusuja löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Resepti: äitienpäiväkakku

Söpöin äitienpäiväkakku on koristeltu aidoilla ruusun terälehdillä sekä marsipaanikoristeilla.

Kirpeä mansikka-juustokakku sulattaa juustokakkufanin sydämen

Satumaisen kaunis juustokakku syntyy makeutetusta mansikkasoseesta ja kirpeästä limestä. Kakun valmistamiseen kannattaa varata hieman aikaa, sillä kakkuun tuleva limettisydän pitää jäädyttää erikseen – mutta kaunis ja maistuva kakku on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen!

Resepti: mansikka-limetti juustokakku

mansikka-limettikakku

Sievä ja herkullinen juustokakku kerää pisteitä myös herkällä ulkoasullaan.

Lue myös:

Suklaa-kirsikkakakku

Creme fraiche juustokakku

Ballerina-kakku

X