Pasha – pääsiäisaterian makea päätös
Pashassa maistuu rahka, manteli, rusinat ja sitrushedelmät. Kokosimme tähän pääsiäisen perinteisen pashan reseptin sekä sen kevyemmät muunnelmat.
Pashassa maistuu rahka, manteli, rusinat ja sitrushedelmät. Kokosimme tähän pääsiäisen perinteisen pashan reseptin sekä sen kevyemmät muunnelmat.
Ortodoksisen pääsiäisjälkiruoan, pashan, ideana on alun alkaen ollut paaston aikana käyttämättä jääneiden maitotaloustuotteiden hyödyntäminen. Perinteisesti pasha valmistetaan rahkasta, kermasta, voista, manteleista ja kuivatuista hedelmistä.
Pashan valmistamiseen tarvittavia muotteja voi ostaa valmiina. Valmistuksessa toimii hyvin myös sideharsolla vuorattu kahvinsuodatin. Muottina voi käyttää myös siivilää tai jopa puhdasta kukkaruukkua.
Valmista perinteinen pasha tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se ehtii tekeytyä muottiinsa ja liika kosteus valuu pois.
Kevennetyssä pashassa kerma on korvattu vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella.
Pasha muuntuu moneksi: mangopasha, pashajäädyke ja pashakakku
Helppo mangopasha valmistuu kädenkäänteessä maitorahkasta ja vaahtoutuvasta vanilja-kastikkeesta. Sitruuna antaa siihen raikkaan säväyksen.
Pashanmakuinen jäädyke on piristävä vaihtoehto perinteiselle pashalle. Varaa sen jäädyttämiselle aikaa vähintään neljä tuntia.
Pashakakku saa raikkautta ja aavistuksen kirpeyttä säilötyistä aprikooseista.
Eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike sopii jälkiruoaksi silloin, kun aikaa on kortilla. Tee salaatti tuoreista hedelmistä ja tarjoile se valmiista pashasta tuunatulla kastikkeella.
Lue lisää pashasta: Kotiliesi.fi – Pasha kruunaa pääsiäisen
Kuvat: Jorma Marstio, Tommi Tuomi, Colourbox
Teskti: Leena Kalliokoski
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous