pastaa, savulohta ja paistettua sipulia
Mitä tänään ruoaksi?

Pastaa, savulohta ja paistettua sipulia – herkkua hetkessä

Pasta on arkiruokaa parhaimmillaan. Yksinkertaisita aineksista loihdit hetkessä maukasta ruokaa suuremmallekin joukolle nälkäisiä.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

Tämän savulohipastan juju piilee karamellisoidussa sipulissa, joka antaa ruokaan herkullisen vivahteen. Paista sipulia hetki öljyssä ja tilkassa hunajaa, lisää sitten savulohi sekä mausteet.

Annos on valmis hetkessä, kun sekoitat sipuli-lohiseoksen keitetyn pastan sekaan. Ylimääräisiä kermalorauksia ei tarvita, sillä raikas kastike syntyy paahtamalla halkaistua sitruunanpuolikasta hetki kuumalla pannulla. Tirauta sitruuanmehua päälle ja viimeistele annos tuoreella tillillä.

Täytä vatsasi myös näillä lohipastoilla:

lohi-pinattipasta

Lohi-pinaattipasta

kylmäsavulohipasta

Kylmäsavulohipasta

lohi-pastavuoka

Lohi-pastavuoka

Kotiliesi.fi: Lohi-piparjuuripasta

X