Makuja maailmalta

Peking puikoissa: poimi katukeittiöiden herkkureseptit

Teksti:
Anna.fi

Pekingin ravintoloissa ruokaa kannetaan pöytään sitä mukaa, kun se valmistuu. Pöydän antimet jaetaan rennosti koko seurueen kesken. Tässä hauskimpia makumuistoja Pekingin hutong-ravintoloiden ja katukeittiöiden antimista.

Useimpia kiinalaisen aterian aineksia saa isoista ruokakaupoista, mutta esimerkiksi tumma riisiviinietikka, sichuaninpippurit ja wonton-taikina löytyvät vain etnisistä kaupoista.

Kolmen kupin kanansiivet ja heinäkasaperunat Pekingin tapaan

Lautasella on öljyssä paistettua, chilillä ja korianterilla maustettuja heinäperunoita, tikuissa makeaa broilerinsiipeä.

Pekingiläisessä kauppahallissa myytiin munalla ja lihalla täytettyjä muhevia leipäkääröjä. Pehmeät leivät paistettiin isolla levyllä yhdessä munan kanssa. Mainio versio leipärullasta syntyy omasta Lapin rieskastamme ja karjalanpaistilihoista.

Dim sum -nyyttien tekeminen vaatii hieman sorminäppäryyttä. Helpointa on jättää nyytit päältä auki ja rypyttää vain reunat.

Paksoin suomalainen nimi, pinaattikiinankaali, kuvaa hyvin sen makua. Wokissa pikapaistettu paksoi sopii sekä liha-, kala- että broileriruokien lisukkeeksi.

Kuvat: Jukka Pakarinen

Teksti: Taina Salovaara

Katso myös:

Härkävokki
Udon kana-nuudelikeitto
Hoisin-nuudelit

 

X