
Peking puikoissa: poimi katukeittiöiden herkkureseptit
Pekingin ravintoloissa ruokaa kannetaan pöytään sitä mukaa, kun se valmistuu. Pöydän antimet jaetaan rennosti koko seurueen kesken. Tässä hauskimpia makumuistoja Pekingin hutong-ravintoloiden ja katukeittiöiden antimista.
Useimpia kiinalaisen aterian aineksia saa isoista ruokakaupoista, mutta esimerkiksi tumma riisiviinietikka, sichuaninpippurit ja wonton-taikina löytyvät vain etnisistä kaupoista.

Lautasella on öljyssä paistettua, chilillä ja korianterilla maustettuja heinäperunoita, tikuissa makeaa broilerinsiipeä.

Pekingiläisessä kauppahallissa myytiin munalla ja lihalla täytettyjä muhevia leipäkääröjä. Pehmeät leivät paistettiin isolla levyllä yhdessä munan kanssa. Mainio versio leipärullasta syntyy omasta Lapin rieskastamme ja karjalanpaistilihoista.

Dim sum -nyyttien tekeminen vaatii hieman sorminäppäryyttä. Helpointa on jättää nyytit päältä auki ja rypyttää vain reunat.

Paksoin suomalainen nimi, pinaattikiinankaali, kuvaa hyvin sen makua. Wokissa pikapaistettu paksoi sopii sekä liha-, kala- että broileriruokien lisukkeeksi.
Kuvat: Jukka Pakarinen
Teksti: Taina Salovaara
Katso myös:
Härkävokki
Udon kana-nuudelikeitto
Hoisin-nuudelit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous