Mitä tänään ruoaksi?

Pienet pekoni-sipulipiiraat syntyvät nopeasti ja helposti

Viime hetken vinkki uuden vuoden juhlan pikkusuolaiseksi tarjottavaksi tulee tässä.
31.12.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Maristo

Pekoni_sipulipiiraat

Joulun jälkeen pakastimesta saattaa vielä löytyä paketti voitaikinaa. Unohda perinteiset joulutortut ja pyöräytä taikinasta jotain ihan muuta.

Pienet pekoni-sipulipiiraat sopivat juhlien pikkusuolaiseksi tarjottavaksi, illanistujaisten helpoksi herkuksi tai brunssipöydän ilahduttajaksi.

Sulaneet voitaikinalevyt leikataan neliöiksi ja päälle kasataan timjamilla maustettua pekoni-sipulihöystöä sekä aromikasta gruyerejuustoraastetta. Paahdetut seesaminsiemenet, jotka ripotellaan valmiiden piiraspalojen päälle, antavat viimeisen silauksen.

Myös nämä suolaiset herkut syntyvät vaivatta:

Tomaattipiirakka

Helppo keltaisten tomaattien piiras

helpot kantarellipiirakat

Helpot kantarellipiirakat

tomaattikanapeet

Tomaattikanapeet

Kotiliesi.fi: Sormikeksit eli pizzakierteet