possua vindaloo-kastikkeessa
Vindalookastikkeen maustetahna tehdään alusta alkaen itse.
Mitä tänään ruoaksi?

Possua vindaloo-kastikkeessa lumoaa kiireettömänä sunnuntaina

Alkujaan Goaa hallineiden portugalilaisten siirtomaaherrojen kehittämä vindaloo-kastike on nykyään Intian suosituimpia ja tunnetuimpia curry-ruokia.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko
possua vindaloo-kastikkeessa

Possua vindalookastikeessa on täydellinen syyspäivän sunnuntairuoka, jolloin aikaa kiireettömään keittiössä puuhasteluun on mielin määrin.

Viinietikka ja valkosipuli muodostivat alunperin vindaloo-kastikkeen ytimen, nykyään siinä lumoavat myös inkivääri ja chili, jotka saavat seurakseen joukon huumaavan herkullisia mausteita, kuten kanelia, neilikkaa ja kardemummaa sekä juustokuminaa ja korianterinsiemeniä. Mausteet pääsevät oikeuksiinsa, kun lihapalat saavat makuuntua marinadissa pari tuntia ja hautua vielä tovin sipulilla ja tomaateilla muhevoitetussa liemessä.

Makunystyröitä kutkutteleva ruoka hiotaan huippuunsa limetinmehulla, tuoreella korianterilla ja paistetuilla valkosipuliviipaleilla. Lisänä tarjotaan keitettyä riisiä ja maustamatonta jogurttia.

Aasialaisista liharuoista ei puutu makua:

makeaa seesamipossua

Makeaa seesamipossua

rogan josh eli punainen lammaspata

Rogan josh eli punainen lammaspata

bengalin lihacurry

Bengalin lihacurry

Kotiliesi.fi: Kanacurry

X