Reseptit

Punajuuri-fetatahna

Pinjansiemenet tuovat punajuuri-fetatahnaan herkullista pähkinäisyyttä. Punajuuri-fetatahna säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Pinjansiemenet tuovat punajuuri-fetatahnaan herkullisen pähkinäisen vivahteen.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-fetatahna:

  • 300 g (noin 3) keitettyä punajuurta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2–1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • 200 g fetaa
  • tilkka hunajaa
  • ripaus suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Pinnalle

  • silputtua lehtipersiljaa
  • 25 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Punajuuri-fetatahna tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunamehu, öljy ja pinjansiemenet. Jauha seos tahnaksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

2. Murenna sekaan feta pieninä paloina tai jauha se sileäksi tahnan joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

3. Kaavi punajuuri-fetatahna tarjoiluastiaan, lisää pinnalle oliiviöljyä, pinjansiemeniä ja lehtipersiljaa.

Vinkki: Kokeile myös patlican salatasia eli munakoisotahnaa tai punajuurihummusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy maukas omena-papuhummus

X