punajuuripesto
Mitä tänään ruoaksi?

Punajuuripesto tuo makua ja väriä lautaselle

Klassisesta italialaisesta yrttikastikeesta, pestosta, voi kehitellä loputtomasti erilaisia variaatiota raaka-aineita vaihtamalla.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen
punajuuripesto

Punajuuripestossa perinteiseen pestoon kuuluvat pinjansiemenet on korvattu manteleilla ja seesaminsiemenillä, basilika puolestaan on vaihtunut punajuureen. Ainekset hurautetaan tehosekoittimessa oliiviöljyn kanssa herkulliseksi tahnaksi, joka maustetaan valkosipulilla sekä ripauksella korianterinsiemeniä, oreganoa ja kuminaa.

Kauniin punaisena hehkuva punajuuripesto on täydellinen lisä moniin ruokiin. Kokeile sitä esimerkiksi pastan seassa parmesaani- tai fetajuuston kera, ruisleivän päällä ja liharuokien kastikkeena.

Punajuuripesto säilyy hyvänä jääkaapissa noin viikon, joten kerralla voi valmistaa suuremmankin satsin ja herkutella sillä myös seuraavina päivinä.

Pestosta on moneksi:

kaalipestoa ja pastaa

Kaalipestoa ja pastaa

Parsakaalipesto_ja_spagetti

Parsakaalipestoa ja spagettia

avokado-vuohenjuustopastaa

Avokado-vuohenjuustopestoa ja pastaa

Kotiliesi.fi: Pinaattipesto

X