Ruoka

Puurolla pannari paranee - kaurapannukakku

Arkiset puurontähteet jalostetaan hävikistä herkuksi -teeman mukaan viikonloppuaamun herkkupannariksi.

Teksti:
Hanna Kuusislo
Resepti:
Soili Soisalo

Arkiset puurontähteet jalostetaan hävikistä herkuksi -teeman mukaan viikonloppuaamun herkkupannariksi.

kaurapannari

Kun arkiaamut on aloitettu kaurapuurolla, kaipaavat rauhalliset viikonloppuaamut astetta parempaa herkkua. Ylijäämäpuuron voi käyttää paitsi rieskoihin ja leipäsiin, myös kaurapannukakkuun. Perinteisen kaurapuuron sijaan pannariin voi hukuttaa myös manna-, ohra- tai riisipuuron tähteet ja samalla hyödyntää myös tölkin pohjalle jääneen maitotilkan.

Parhaaseen marja-aikaan kannataa marjat ehdottomasti hyödyntää tuoreeltaan. Mustikka-vadelma-chiahilloa ei keitetä perinteisen hillon tapaan, vaan raakahillo hyydytetetään chian siementen avulla. Makeutta hilloon tuo sokerin sijaan hunaja, limetti ja kardemumma antavat pikantin säväyksen.

Kyytiä hävikille myös näillä pannareilla:

Hedelmäpannari

Hedelmäpannukakku

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

vihannes-kinkkupannukakku

Vihannes-kinkkupannukakku

Kotiliesi.fi: Jauhelihapannukakku

X