Sangria-ohje
Sangria on yksi suosituimmista kesäjuomista.
Juomat

Raikas sangria ja kolme muuta virkistävää hellepäivän juomaa – kokosimme helpot ohjeet

Sangria, sitruunalimonadi sekä aqua fresca tehdään kesän aineksista: makeista hedelmistä ja raikkaasta juomasta. Nappaa tästä virkistävät vaihtoehdot oluelle ja kaupan limonadeille.
Teksti: Leena Kalliokoski

Hedelmäiset raikkaat juomat herättävät ihastusta kesäisillä kutsuilla ja virkistävät hellepäivinä.  Näiden juomien valmistaminen on helppoa. Niiden tekeminen vaatii vain hieman ennakointia, jotta tarvittavat ainekset ovat käsillä. Loppu onkin sekoittamista.

Kannullinen raikasta sangriaa – yksinkertainen ohje!

Sangria on kesäpäivän sana. Ei päihdyttävänä, vaan virkistävän raikkaana versiona. Sangre-sana viittaa punaviiniin ja syvänpunaiseen väriin. Alun perin sangria on kotoisin Espanjasta. Sitä nautitaan kesäisen kepeänä seurustelujuomana. Sangria sekoitetaan kannuun ja tarjotaan siitä.  Perinteisesti juoma sisältää punaviiniä, hedelmiä ja kivennäisvettä. Ainekset sekoitetaan ja terästetään brandylla.

Yksinkertainen ja virkistävä kesäpäivän sangria syntyy näin: puserra sitruuna- ja appelsiinimehua kannuun, lisää punaviini sekä appelsiini-ja sitruunaviipaleet.  Anna makujen tiivistyä kylmässä pari tuntia. Valmista juoma loppuun, juuri ennen nauttimista.  Kaada odottelijoiden silmien edessä sangriaan sitruunajuoma ja lisää reilusti jäitä.

Resepti: Sangria

 

Sangria ohje

Sangria on kesän hittijuoma.

 

Siiderisangria

Sangrian voi tehdä myös siideristä. Tarvitset kuivaa omenasiideriä, karpalomehua ja sitruunalimonadia, cantaloupe-melonia, tuoretta minttua ja jäitä.

Jäähdytä kaikki ainekset hyvin, kaada viilentyneet juomat isoon kulhoon, lisää melonikuutiot ja mintunlehdet. Anna juoman tekeytyä jääkaapissa ja lisää jäät juuri ennen tarjoilua. Tarjoile siiderisangria grilliruokien kanssa.

Resepti: Siiderisangria

Siiderisangria

Oletko testannut siiderisangriaa?

 

Sitruunalimonadi virkistää

Limeade eli limetti- tai sitruunalimonadi on täydellinen juoma helteisenä kesäpäivänä. Tarvitset kannullista sitruunalimonadia varten kolmen sitruunan mehun, tai kuuden limetin, vettä, sokeria ja kivennäisvettä. Vesi ja sokeri kiehautetaan ja sokeriliemi jäähdytetään jääkaapissa. Sitruunamehu ja kivennäisvesi lisätään jäähtyneeseen sokeriliemeen ja kannullinen raikasta juomaa on sitruuna-tai limettiviipaleita vaille valmis.

Resepti: Limeade eli sitruunalimonadi

Sitruunalimonadi ohje

Limeade eli sitruunalimonadi.

 

Agua fresca – raikas juoma vesimelonista

Vesimeloni on hellepäivän herkku. Siitä saa aikaiseksi ananaksen, cantaloupe-melonin, jäiden ja mintun kanssa todella virkistävän alkoholittoman juoman, agua frescan. Aqua fresca on maukas vaihtoehto jääteelle ja limonadille. Se sopii tarjottavaksi aikuisille ja lapsille.

Juoman valmistaminen on helppoa, tarvitaan vain vähän aikaa hedelmien pilkkomiseen. Vesimelonin hedelmäliha leikataan paloiksi, samoin ananaksen. Ananaksen keskellä oleva kova osa kannattaa jättää pois, siitä ei juuri mehua irtoa. Lusikoi cantaloupe-melonista siemenet ja  leikkaa melonin hedelmäliha paloiksi. Pyöräytä hedelmäpalat ja kourallinen jäitä tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi. Laita kannuun jäitä ja kaada juoma päälle. Koristele ja mausta juoma tuoreella mintulla. Juoma saa raikkaan makeutensa hedelmistä, joten se ei sokeria kaipaa.

Resepti: Agua fresca – alkoholiton vesimelonijuoma

Aqua fresca -ohje.

Aqua fresca on alkoholiton juoma.

 

Katso lisää kesäisten drinkkien reseptejä:

Marja-caipiroska

Green hornet

Raparperimojito

Alkoholiton kurkku-basilikasour

Alkoholiton mustikkamojito

Kotiliesi.fi: Caipirinha-limetticocktail

Tallenna

X