Savulohi_fenkolisalaatti_1
Mitä tänään ruoaksi?

Raikkaan rapsakka savulohi-fenkolisalaatti on mutkaton kesäruoka

Kun kesäpäivä vaatii jotain helppoa ja raikasta, on marinoidulla fenkolilla höystetty lohisalaatti mainio vaihtoehto.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
Savulohi_fenkolisalaatti_1

Fenkoli on veikeä ja aromaattinen kasvis, jonka anikseen vivahtava maku sopii erinomaisesti kalan kaveriksi. Kun ohueksi suikaloidun fenkolin marinoi oliiviöljyssä ja sitruunamehussa, sen maku hieman pehmenee, mutta rapsakka suutuntuma on edelleen jäljellä.

Savulohi-fenkolisalaatti syntyy juuri niin vaivattomasti kuin kesäisten ruokien tuleekin valmistua. Erillistä kastikettakaan ei tarvita, sillä tillillä höystetty fenkolin marinadiliemi toimii samalla herkullisena kastikkeena.

Lisää kalaa ja fenkolia kesäpäiviin:

fenkolisalaatti savulohella

Fenkolisalaatti savulohella

halloumi-fenkolisalaatti

Halloumi-fenkolisalaatti

savuahvensalaatti

Savuahvensalaatti

Kotiliesi.fi: Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia

X