Hedelmäopas

Rambutani

Teksti: Anna.fi

Litsin sukulainen rambutani on takiaisen näköinen karvapallo, jonka uhmakkaan ulkonäön ei kannata antaa hämätä. Veikeän kuoren alta paljastuu herkullinen sisus.

Rambutan

Karvaiseksi litsiksi kutsuttu rambutani muistuttaa takiaista. Se on saksanpähkinän kokoinen hedelmä, jonka kuoren sisällä on vaalea läpikuultava, hyvin mehukas hedelmämalto ja suuri kivi. Hedelmän maku on happaman raikas.

Rambutanin käsittely on erikoisesta ulkonäöstä huolimatta helppoa. Hedelmät kuoritaan ja kivet poistetaan. Hedelmät voidaan popsia sellaisenaan makeisten tapaan, tai sekoittaa erilaisten salaattien joukkoon. Rambutanit sopivat myös erinomaisesti itämaisiin ruokiin, juomiin tai booleihin.

Hedelmät säilytetään viileässä, jääkaapin vihanneslokerossa. Pidä ne muovipussissa, sillä muuten ne kuivuvat nopeasti.

Malesiasta kotoisin olevia rambutaneja tuodaan Suomeen tuoreena Thaimaasta, Israelista ja Afrikasta. Rambutaneja on saatavana myös säilykkeenä, jotka sisältävät vain syötävän hedelmälihan.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Marjo Tynkkynen

X