Ruoka

Rambutan eli rambutaani on karvaisesta ulkokuoresta huolimatta hurmaavan mehukas

Rambutan eli rambutaani – karvaisen ulkokuoren alla piilottelee makean mehukas ja raikas hedelmä. Popsi sellaisenaan tai upota booliin.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
iStockphoto

Rambutaanin hedelmäliha on litsin tapaan läpikuultavan valkoinen ja hyvin mehukas.

Rambutan eli rambutaani – karvaisen ulkokuoren alla piilottelee makean mehukas ja raikas hedelmä. Popsi sellaisenaan tai upota booliin.

Rambutan on litsin sukulainen takiaisen näköinen karvapallo, jonka uhmakkaan ulkonäön ei kannata antaa hämätä. Veikeän kuoren alta paljastuu herkullinen sisus.

Karvaiseksi litsiksi kutsuttu rambutan tai rambutaani muistuttaa ulkokuoreltaan takiaispalloa. Se on saksanpähkinän kokoinen hedelmä, jonka kuoren sisällä on vaalea läpikuultava, hyvin mehukas hedelmämalto ja suuri kivi. Hedelmän maku on happaman raikas.

Nauti rambutanista näin

Rambutanin käsittely on erikoisesta ulkonäöstä huolimatta helppoa. Hedelmät kuoritaan ja kivet poistetaan.

Hedelmät voidaan popsia sellaisenaan makeisten tapaan, tai sekoittaa hedelmäsalaattien joukkoon. Rambutanit sopivat myös erinomaisesti itämaisiin ruokiin esimerkiksi hedelmäisiin broilerisalaatteihin, juomiin tai booleihin.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Artikkelia on muokattu 20.2.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Onko feijoa tuttu hevi-osastolta? Halkaise ja lusikoi mehukas hedelmä sellaisenaan suuhun

X