Rambutan eli rambutaani on karvaisesta ulkokuoresta huolimatta hurmaavan mehukas
Rambutan eli rambutaani – karvaisen ulkokuoren alla piilottelee makean mehukas ja raikas hedelmä. Popsi sellaisenaan tai upota booliin.
Rambutan eli rambutaani – karvaisen ulkokuoren alla piilottelee makean mehukas ja raikas hedelmä. Popsi sellaisenaan tai upota booliin.
Rambutan eli rambutaani – karvaisen ulkokuoren alla piilottelee makean mehukas ja raikas hedelmä. Popsi sellaisenaan tai upota booliin.
Rambutan on litsin sukulainen takiaisen näköinen karvapallo, jonka uhmakkaan ulkonäön ei kannata antaa hämätä. Veikeän kuoren alta paljastuu herkullinen sisus.
Karvaiseksi litsiksi kutsuttu rambutan tai rambutaani muistuttaa ulkokuoreltaan takiaispalloa. Se on saksanpähkinän kokoinen hedelmä, jonka kuoren sisällä on vaalea läpikuultava, hyvin mehukas hedelmämalto ja suuri kivi. Hedelmän maku on happaman raikas.
Rambutanin käsittely on erikoisesta ulkonäöstä huolimatta helppoa. Hedelmät kuoritaan ja kivet poistetaan.
Hedelmät voidaan popsia sellaisenaan makeisten tapaan, tai sekoittaa hedelmäsalaattien joukkoon. Rambutanit sopivat myös erinomaisesti itämaisiin ruokiin esimerkiksi hedelmäisiin broilerisalaatteihin, juomiin tai booleihin.
Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto
Artikkelia on muokattu 20.2.2024
Lue myös Kotiliesi.fi: Onko feijoa tuttu hevi-osastolta? Halkaise ja lusikoi mehukas hedelmä sellaisenaan suuhun
Digipalvelut (09) 156 6227
Avoinna ma–pe 8–19
Painettu lehti. (09) 156 665
Avoinna ma–pe 8–19
Sähköposti (digi)digi@otavamedia.fi
Sähköpostiasiakaspalvelu@otavamedia.fi
Otavamedian vaihde(09) 156 61
Uudenmaankatu 10
00015 OTAVAMEDIA
Tietoa evästeiden käytöstäKäyttäytymiseen perustuva mainontaTietoa verkkopalvelun käytöstäEvästeasetukset
Vastaava päätoimittaja:
Saija Hakoniemi
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@otava.fi
Toimitus
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous