Reseptit

Raparperipannukakku

Kasvaako pihallasi raparperia? Kiisselin sijasta kokeile raparperia pannukakun seuralaisena. Toimii!

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperipannukakku

  • 7.5 dl rasvatonta maitoa
  • 1.5 dl täysjyvä vehnäjauhoja
  • 2.3 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 7 dl raparperin paloja
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1 rkl margariinia voiteluun

Valmistusohje

Raparperipannukakku tehdään näin helposti:

Raparperipannukakku on herkullinen jälkiruoka, joka onnistuu tällä reseptillä.

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita sitten jauhot maitoon, lisää suola ja sokeri ja anna turvota puolisen tuntia.

2. Riko kananmunat kulhoon yksitellen ja riko niiden rakenne. Lisää munat taikinaan, sekoita hyvin ja kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Ripottele pannukakkutaikinan päälle raparperipalat ja fariinisokeri. Paista pannaria 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna pannukakun seistä hetki ennen tarjoilua.  Nauti raparperipannukakku parvekkeella tai pihalla hyvän kahvin kanssa.

Kaipaatko lisää pannukakkureseptejä? Kokeile vaikkapa herkullisia vegaanisia pannukakkuja, vaniljaista pannukakkua,
omenapannukakkua tai banaanipannaria.

Lue myös: Sesongin maku: raparperi houkuttaa leipomaan

Katso myös Kotiliesi.fi: Keväinen raparperipaistos

 

X