raparperi-marenkitorttu
Marengin sisällä odottaa kirpeä raparperiyllätys.
Vinkit

Raparperipiirakka kolmella tavalla: marengin kera ja muut ihanat raparperireseptit

Raparperipiirakka maistuu kesältä. Klassinen raparperipiirakka saa uusia vivahteita marenkihunnusta tai kuohkeasta kookoksesta.
Teksti: Saara Kärki

Raparperi tuottaa ensimmäisen satonsa jo näin kesän kynnyksellä. Ihanan kirpeän raparperin makua voi taittaa vaikka hunajalla tai siirapilla.

Kokosimme yhteen kolmen hurmaavan raparperipiirakkan ohjeet. Testaa vaikka jokaista, kesän aikana ehdit löytää joukosta suosikkisi.

Raparperin kanssa kannattaa syödä aina jotain kalsiumpitoista, kuten maitotuotteita. Näin raparperin sisältämä oksaalihappo ei sido kalsiumia elimistöstä.

Vinkki: Jos raparperia haluaa säilöä, se kannattaa pakastaa. Eikä mikään estä pakastamasta piirakkapalojakaan, saatpahan herkullista vierasvaraa talteen.

Klassinen raparperipiirakka

Raparperipiirakka syntyy melko vaivattomasti ja nopeasti. Riittää, että pilkkoo raparperin varret ja vaahdottaa muut ainekset. Sen kummempia valmisteluita ei tarvita. Piirakan päälle voi sokerin lisäksi ripotella myös kanelia. Se sopii erinomaisesti raparperin kaveriksi.

Resepti: raparperipiirakka

pellillinen raparperipiirakkaa

Ihastuttavassa raparperipiirakassa maistuu kesän ensimmäinen kotipuutarhan sato.

Kuohkea raparperi-kookoskakku

Herkullisen ilmava raparperi-kookoskakku maistuu ihanan kesäiseltä yhdessä vaahdotetun vanilijakastikkeen kanssa. Kruunaa kahvipöytä tällä muhevalla herkulla, joka syntyy hitaasti paistamalla.

Resepti: raparperi-kookoskakku

Vaahdotettu vanilijakastike sopii raparperi-kookoskakun kaveriksi.

Makea marenki kruunaa kirpeän sisuksen

Raparperi piiloutuu suussasulavan marengin sisään tässä näyttävässä tortussa. Sen valmistaminen vaatii vähän vaivaa, mutta makuelämys on jokaisen hetken arvoinen. Tämä torttu on kotimainen vastine klassiselle sitruunamarenkipiiraalle.

Resepti: raparperi-marenkitorttu

raparperi-marenkitorttu

Marengin sisällä odottaa kirpeä raparperiyllätys.

Lue myös:

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Keikauskakku raparperistä

Helppo raparperipiirakka

X