juureslastut ja dippi
Mitä tänään ruoaksi?

Rapeat juureslastut ja dippi on perjantain parempi herkku

Syksyn väreissä hehkuvista juureksista syntyy oiva vaihtoehto koko perheen suosikkiherkulle, perinteisille perunalastuille.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
juureslastut ja dippi

Ohuen ohuiksi leikatut juureslastut paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja käyvät mainiosti syksyisen perjantai-illan naposteltaviksi. Herkullinen sekoitus syntyy sekoittamalla keskenään erilaisia juureksia, kuten punajuurta, porkkanaa, palsternakkaa ja bataattia. Lastujen päälle pirskotellaan tilkka oliiviöljyä ja ripotellaan hitunen suolaa. Lisämakua kaipaava höystää herkun vielä esimerkiksi chili- tai valkosipulijauheella. Lastut levitetään uunipellille riittävän väljästi, jotta ne varmasti rapeutuvat.

Mitä olisi juureslastut ilman dippiä? Sekoita keskenään jogurttia ja majoneesia, mausta seos tilkalla hunajaa ja grillimaustetta. Dippaa ja nauti!

Lisää juureksia herkutteluun:

juuresgratiini

Juuresgratiini

paahdetut juurekset

Paahdetut juurekset

juures-perunakakku

Juures-perunakakku

Kotiliesi.fi: Vaalea juuresmuusi

X