Ruoka

Rapeat röstit sopivat pikkunälkään

Kun tekee mieli vähän jotain suolaista hyvää, tee röstejä.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Mäti-savulohiherkku maistuu ihanalta rapeaksi paistettujen perunaröstien kanssa.

Kun tekee mieli vähän jotain suolaista hyvää, tee röstejä.

rapeat röstit
© Jukka Pakarinen

Röstit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin mainio ruoka. Tarvitset perunoita, suolaa ja pippuria sekä paistamiseen öljyä. Sekaan raastettu juusto tekee rösteistä vielä astetta maukkaammat.

Röstien herkullisuus piileekin niiden rapeudessa. Rapsakat röstit syntyvät, kun puristat perunaraasteesta ylimääräisen nesteen pois, muuotoilet massasta riittävän ohuita lättyjä ja paistat niitä sopivan kuumalla pannulla muutaman minuutin molemmin puolin.

Röstit ovat siitä varsin näppäriä, että niiden mieto makumaailma antaa tilaa monenlaisille lisukkeille. Esimerkiksi mäti-lohiherkun kanssa tarjottuna niistä syntyy varsin salonkikelpoinen tarjottava vaikka syksyisiin illanistujaisiin.

Röstit ja maukkaat lisukkeet:

miniröstit

Miniröstit

juuresröstit ja paistettuja sieniä

Juuresröstit ja paistettuja sieniä

pienet perunapihvit

Pienet perunapihvit

Kotiliesi.fi: Savulohitartar

X