rapupasta
Mitä tänään ruoaksi?

Rapupastan sielu on huolella valmistettu kastike

Pasta on perinteistä arki-illan pikaruokaa. Pienellä vaivannäöllä ja laadukkailla raaka-aineilla arkinen pasta nousee gourmet-tason herkuksi ja sulostuttaa myös sunnuntaiaterialla.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä
rapupasta

Rapupastan sielu on huolella valmistettu, herkullinen kastike. Pieni vaivannäkö kannattaa, sillä herkullinen lopputulos saa ruokailijat huokailemaan onnesta.

Pieneksi kuutioitua fenkolia, porkkanaa ja salottisipulia kuullotetaan pannulla tilkassa öljyä ja sekaan lisätään kalalientä ja valkoviiniä. Hetken hauduttelun jälkeen kastike siivilöidään ja sekaan lisätään kuohukerma sekä tilkka hummerifondia ja konjakkia, jotka takaavat herkullisen makunautinnon. Lopuksi joukkoon kännellään valutetut jokiravunpyrstöt ja keitetty tagliatelle-pasta.

Astetta paremmat pastaherkut syntyvät myös näillä ohjeilla:

ylellinen rapupasta

Ylellinen rapupasta

äyriäispasta

Äyriäispasta

spagettia ja simpukoita

Spagettia ja simpukoita

Kotiliesi.fi: Äyriäispasta sitruunakastikeessa

X