Vinkit

Ravintolapäivä valloittaa lauantaina. Lue huikeat faktat tapahtumasta.

Teksti:
Anna.fi

Seuraavaa ravintolapäivää vieteään lauantaina 17. toukokuuta. Ravintolapäivän ideana on, että kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan, kahvilan tai baarin haluamaansa paikkaan. Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa.

Ravintolapäivän suosio on ollut huikeaa. Kolmen ystävyksen ideasta alkunsa saanut tapahtuma on muutamassa vuodessa noussut maailman suurimmaksi ruokakarnevaaliksi. Timo Santala, yksi Ravintolapäivän taustavoimista kertoo: ”Ravintolapäivä lähti leviämään heti alusta saakka voimakkaasti niin perinteisen puskaradion kautta kuin myös sosiaalisen median avulla. Kuten nykypäivänä on tapana.”

Tähän mennessä ravintolapäivänä:

– On auennut 57 eri maassa yli 9600 ravintolaa
– joita on pyörittänyt yli 38 500 ”ravintoloitsijaa”
– jotka ovat tarjonneet ruokaa yli 1 060 000 asiakkaalle

Ravintolapäivään voi tutustua lisää osoitteessa: http://www.restaurantday.org/fi/. Myös oman ravintolan ehtii vielä ilmoittaa mukaan.

Muista kurkata myös Ravintolapäivän Facebook-sivuille.

Ensimmäisenä ravintolapäivänä toukokuussa 2011 ovensa avasi 45 ravintolaa 13 eri Suomen kaupungissa.

Toukokuun 2014 ravintolapäivään on ilmoittautunut yli 2000 ravintolaa 34 eri maasta.

Ravintolapäivää on vietetty ainakin 57 eri maailman maassa aina Argentiinasta Israeliin ja Nepalista Uzbekistaniin.

Teksti: Johanna Nikama
Kuva: Tuomas Sarparanta

X