Kitchen Joy -pakasteateriat
Vinkit

Ruoka.fi testasi Kitchen Joy -pakasteaterioiden uutuusmaut

Ruoka.fi maisteli Kitchen Joy -pakasteateriasarjan uutuusmaut: Indian Cuben ja Mexi-Cuben. Katso miten kävi. Vaihtuivatko omat eväät pakasteaterioihin?
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Lejos

Kiireisenä arkiaamuna ei aina ehdi valmistaa lounaseväitä matkaan, niinpä on helpottavaa kurkistaa kaupan pakastealtaaseen ja napata ateria, joka valmistuu mikrossa noin 5 minuutissa.

Kitchen Joy ateriat on pakattu kaksiosaiseen pahvirasiaan. Annosrasian pohjalla on aina riisiä tai nuudeleita ja päällimmäisessä annos kastiketta. Pahvirasian päältä napataan muovi pois ja kaksiosainen kuutio laitetaan kerralla mikroon viideksi minuutiksi. Kun annos on valmis, kastikkeen voi kaataa riisin joukkoon ja nauttia aterian suoraan rasiasta. Aterioiden hinta vaihtelee myymälöistä riippuen 2,99 – 3, 99 e.

Butter Chicken kaipaa mausteita

Voikana on intialaisen keittiön klassikoita, parhaimmillaan mausteisen lempeä, tomaatissa ja kermassa haudutettu kanacurry. Miten tähän haasteeseen vastaa  Kitchen Joyn uutuusmaku Indian Cube – butter chicken?

Butter chicken annoksessa on keltaista basmatiriisiä. Ateria valmistuu luvatussa viidessä minuutissa. Tuoksu on mausteinen ja pehmeä. Kana on mureaa, mutta maku jakaa mielipiteitä. Pakkauksessa näkyy kolme chilipalkoa, minkä pitäisi kertoa kohtuullisen tulisesta ateriasta. Mausteisen ruoan ystävien odotukset ovat korkealla. Mutta lupaus ei toteudu. Ruoan maku on hyvin mieto. Se saattaa johtua suolan puutteesta. Ripaus suolaa toisi ruoan muut mausteet paremmin esiin. Toisten mielestä maku on juuri sopivan mieto ja suolaakin riittävästi. Annoksen kokoa pidettiin sopivana siistiä sisätyötä tekevälle.

Ravintosisältö / 100 g

Energia: 541 kJ / 129 kcal
Rasva:  4,1 g, josta tyydyttynyttä 1,9 g
Hiilihydraatit: 16,0 g, josta sokereita 1,1 g
Ravintokuitu:  1,0 g
Proteiini:  6,4 g
Suola: 0,79 g

Chicken chili con carne

Chicken chili con carne tarjoaa mukavaa vaihtelua jauhelihasta tehtyyn pavuilla höystettyyn meksikolaistyyppiseen tomaatti-chilikastikkeeseen. Mexican cube-annokseen kuuluu jasmiiniriisi ja tulinen kana-tomaattikastike.

Mexican cube -pakkauksessa komeilee myös kolme chilipalkoa. Merkintä lunastaa lupauksen. Tästä annoksesta löytyi makua ja potkua. Osalla testaajista alkoi nenä vuotaa, mutta kaikki neljä testaajaa pitivät mausta. Kastike on maukkaan tulinen, kana mureaa ja riivitty helposti syötäväksi. Valmistajan ilmoittaman ravintosisällön mukaan suolaa on vain himpun enemmän kuin Indian-Cubessa. Se riittää – maut ovat tasapainossa.

Ravintosisältö / 100 g

  • Energia:  512 kJ / 121 kcal
  • Rasva:  2,0 g  josta tyydyttynyttä  0,5 g
  • Hiilihydraatit:  19,0 g,  josta sokereita 1,5 g
  • Ravintokuitu:  1,4 g
  • Proteiini:  6,1 g
  •  Suola: 0,80 g
X