Vinkit

Ruoka.fi testasi Polarican marjabaarin

Ajatus irtokarkkimyynnin tapaan toimivasta marjabaarista on kekseliäs ja houkutteleva. Testasimme miltä tämä pilottivaiheessa oleva marjabaari vaikuttaa käytännössä.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Suvi Laine, Otavamedia, Polarica

Ajatus irtokarkkimyynnin tapaan toimivasta marjabaarista on kekseliäs ja houkutteleva. Testasimme miltä tämä pilottivaiheessa oleva marjabaari vaikuttaa käytännössä.

Polarican marjabaarissa voi valita luomumarjoja oman valinnan mukaan. Kaikki marjat ja hedelmät ovat luomua ja pakastettuja. Tarjolla on metsämarjoja, kuten luomumustikkaa ja -puolukkaa sekä viljeltyjä marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa. Hedelmistä saatavilla on luomumangoa.

Polarica ilmoittaa metsämarjojen tulevan Suomesta ja Ruotsista, muu valikoima on ulkomaisilta sertifioiduilta luomutuottajilta.

Miten marjabaari toimii?

Polarica marjabaari

Käymme tutustumassa Polarican marjabaariin  K-Supermarket Positalossa, Helsingin keskustassa. Marjabaari löytyy hedelmä-ja vihannesosastolta. Pakastealtaan päällä on minigriptyyppisiä marjapusseja, joihin on tarkoitus kauhoa marjat ja hedelmät.

Pakastealtaasta ei testipäivänä löydy lainkaan kotimaisia marjoja. Mustikat ja puolukat tulevat Ruotsista, karhunvatukat, ja vadelmat Serbiasta. Pakastetut mangonpalat Perusta, kirsikat Serbiasta. Pettymyksen aiheuttaa lähinnä kotimaisten marjojen puuttuminen. Vadelmien, mustikoiden ja puolukoiden olisi toivonut tulevan Suomesta. Luomu ei tarkoita lähiruokaa, mutta silti alkuperämaat marjoissa yllättävät.

Poimimme pusseihin erikseen mustikoita, vadelmia ja mangonpaloja.

Miltä maistuivat?

Ruotsalaiset pakastemustikat olivat aivan kotimaisen veroisia maultaan. Ne olivat puhdistettuja ja hyvälaatuisia.

Vadelmia emme popsineet sellaisenaan, sillä niiden alkuperämaa oli Serbia. Evira suosittelee ulkomaisten pakastemarjojen kuumentamista kauttaaltaan vähintään viiden minuutin ajan 90 asteessa tai keittämistä 2 minuutin ajan. Keittämisen jälkee vadelmista syntyi helposti kiisseli, jossa ei huomannut eroa kotimaisista vadelmista tehtyyn kiisseliins

Mangonpalat olivat tasakokoisiksi leikattuja. Joukossa ei ollut huonoja paloja. Maku oli pakastuksesta huolimatta hyvä ja mangonpalat sujahtivat mangosmoothieen.

Jatkoon?

Marjabaarin tuotteet myydään 15 euron kilohinnalla. Hinta on melko korkea. Viime kesänä tuoretta luomumansikkaa sai noin 10 euron kilohinnalla, vaikka mansikasta oli paikoitellen pulaa. Tuoreen syöntikypsän mangon kilohinta vaihtelee 3 – 8 euroon.

Kotimaisten marjojen tarjonnalla ja kohtuullisella hinnoittelulla marjabaarista voi tulla tervetullut vaihtoehto irtokarkkien myynnille ja helpotus kaikille niille, joiden pakastimeen ei mahdu talven varalle marjoja.

Polarican marjabaari on tällä hetkellä vasta pilottivaiheessa ja se toteutetaan yhteistyössä K-kauppojen kansa.

X