Välimeren ahvenfileet
Välimeren ahvenfileet tarjotaan vihannesseoksen kera, joka valmistetaan aurinkokuivatuista tomaateista, pinjansiemenistä ja pestosta.
Ainekset
- 400 g ahvenfileitä
- puolen sitruunan mehu
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä
Lisäksi
- 4 tomaattia
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 varrellista sipulia
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 dl pestoa
- 1 nippu basilikaa
Valmistusohje
Tee ensin lisäkeseos. Huuhdo ja kuutioi tuoreet tomaatit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi tai kuutioiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi.
Paahda pinjansiemenet kuumassa pannussa kauniin värisiksi. Lisää tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit sekä sipulit ja sekoittele niitä pari minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon pesto sekä hienonnettu basilika.
Mausta ahvenfileet sitruunamehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista ahvenfileet molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Ohuet fileet kypsyvät samassa ajassa, kun niiden pinta saa väriä.
Nosta ahvenfileet tarjolle ja levitä vihannesseos päälle.
Vihje
Ruoan hinta on huomattavasti edullisempi, jos valmistat sen itse pyydetyistä kaloista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous