Reseptit

Välimeren ahvenfileet

Välimeren ahvenfileet tarjotaan vihannesseoksen kera, joka valmistetaan aurinkokuivatuista tomaateista, pinjansiemenistä ja pestosta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ahvenfileitä
  • puolen sitruunan mehu
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä

Lisäksi

  • 4 tomaattia
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 varrellista sipulia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl pestoa
  • 1 nippu basilikaa

Valmistusohje

Tee ensin lisäkeseos. Huuhdo ja kuutioi tuoreet tomaatit. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi tai kuutioiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi.

Paahda pinjansiemenet kuumassa pannussa kauniin värisiksi. Lisää tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit sekä sipulit ja sekoittele niitä pari minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon pesto sekä hienonnettu basilika.

Mausta ahvenfileet sitruunamehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista ahvenfileet molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Ohuet fileet kypsyvät samassa ajassa, kun niiden pinta saa väriä.

Nosta ahvenfileet tarjolle ja levitä vihannesseos päälle.

Vihje

Ruoan hinta on huomattavasti edullisempi, jos valmistat sen itse pyydetyistä kaloista.

X