Mainos

Ruokabloggaajien reseptivinkkejä GAEA-oliiveista

Ruokabloggaajat testasivat GAEA-oliivit, miettivät niille uutuusmakua ja kehittivät tarjoiluehdotuksia. Saimme ruokabloggaajilta herkullisia oliivien ideoita. Katso tästä vinkit vaikkapa pikkujoulutarjoiluun.

Keittotaiteilua-blogin focaccia vinkki

GAEA-oliivit toimivat testatusti sellaisenaan tapaksina viinilasillisen kera ja uunin kautta focaccian päällä.

Keittotaiteilua-blogin GAEA -oliivit

Signorina Salvian oliivimarinadit

Kaksi makua: sisilialaiset oliivit eli minttulehtipersiljaoliivit, joka toimisi varmaankin myös ilman korppujauhoa ja fenkolisitruunaoliivit kalamata-oliiveista. Molemmat reseptit ovat peräisin Italiasta – ja ne on sovellettu Suomeen, suomalaiseen makuun ja suomalaisten kauppojen valikoimiin.

Signorina Salvia -blogin oliivimarinadit, GAEA-oliivit

Sisilialaiset oliivit

150 g vihreitä ja mustia Gaea-oliiveja sitruunabasilikamarinadissa
1 pieni salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
½ ruukku vahvaa minttua
½ ruukku lehtipersiljaa
2 rkl valkoista viinietikkaa
1 ½ rkl hienoa sokeria
10 mustapippurin marjaa rouhittuna
½ dl korppujauhoa (1 gluteeniton näkkileivän pala tai vehnäleivän pala)
2 rkl Gaea-oliiviöljyä

Raasta salottisipuli ja valkosipuli hienolla terällä pehmeäksi massaksi.

Leikkaa mintun ja lehtipersiljan lehdet silpuksi. Murskaa lehdet morttelissa sileäksi massaksi.

Sekoita yrtit ja sipulit. Lisää joukkoon viinietikka, sokeri, pippurirouhe ja öljy.

Lisää joukkoon oliivit. Sekoita lopuksi oliiveihin korppujauho.

Anna levätä jääkaapissa muutamia tunteja ennen tarjoilua.

Fenkolisitruunaoliivit

150 g Gaea mustia kalamataoliiveja
1 valkosipulinkynsi
2 rkl fenkolin lehtiä
2 rkl tilliä
1 luomusitruunan kuori
2 rkl Gaea oliiviöljyä

Leikkaa valkosipulin kynsi pikkuruisiksi palasiksi. Pienennä fenkolin lehdet ja tilli hienoksi.

Pese luomusitruuna. Kuori se. Leikkaa kuoret pieniksi kuutioiksi.

Sekoita yrtit, valkosipulin ja sitruunankuoren palat oliiveihin. Kaada päälle oliiviöljyä.

Anna maustua jääkaapissa useita tunteja, mieluummin kokonainen vuorokausi ennen tarjoilua.

Huom. Kun hankit fenkolin kaupasta, valitse sellainen fenkoli, jossa on paljon lehtiä, jotta saat lehdet mausteeksi. Alkuperäisessä reseptissä on villin fenkolin lehtiä, mutta Suomesta ei saa villiä fenkolia mistään ja se on korvattu reseptissä tavallisen fenkolin lehtien ja tillin yhdistelmällä.

Jauhoton taikina -blogin marinoiodut oliivit

GAEA-oliivit toimivat sellaisenaan ja niistä tuli varsin ihania oliivipuusteja. Leipätaikinan väliin tuorejuustoa ja mausteita sekä silputtuja oliiveita.

Jauhoton taikina, GAEA-oliivit

Marinadi:
2 dl GAEA oliiviöljyä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl korianterinsiemeniä kokonaisena
1-2 jalapenoa silppuna (määrä riippuu jalapenon tulisuusasteesta ja koosta)
n. 0,5 ’Piispanhattu’ tai muuta mietoa chiliä (määrä riippuu taas tulisuudesta)
1 limen kuori suikaloituna, vain vihreä osuus kuoresta
mustapippuria maun mukaan
1 ps oliiveita (käytin suolalla ja oliiviöljyllä maustettuja. Huuhtelin ne ja laitoin maustumaan)

Sekoita marinadin ainekset, lisää mukaan oliivit ja anna maustua seuraavaan päivään. Jääkaapissa oliiviöljy kiinteytyy, mutta huoneenlämpöön otettuna se nesteytyy jälleen. 

Pulla-Akka leipoo -blogin antipasto-lautanen

Antipasto-annoksessa on ohuita oliiviöljyssä paistettuja munakoisoviipaleita, paahdettua punaista paprikaa, kevyesti karamellisoituja sipulisuikaleita, valkosipulia, valkoviinietikkaa, tuoretta oreganoa sekä lehtipersiljaa ja fetajuustoa muruna.

Reunalla on oliivileipä, jonka mustat oliivit ovat myös GAEA-oliiveja. 

Pulla-Akka leipoo

Tuulikummun keittiössä -blogin oliivit

Kalamataoliiveja, paahdettuja kuorittuja paprikan viipaleita, appelsiinin viipaleita ja appelsiininkuorta raastettuna, timjamia, kevyesti murskattuja korianterinsiemeniä, ja oliiviöljyä.

Tuulikummun keittiössä -blogin oliivit

Helmenvalkoinen maailma -blogin focaccia

Ilmakuivatulla kinkulla ja oliiveilla maustettu focaccia (gluteeniton)

Helmenvalkoinen maailma, GAEA-oliivit

Habanerokitchenin pastaohje ja uuniperunantäyte

Habanerokitchenin pasta GAEA-oliiveilla

Oliivit toimivat lisämausteena ja -koristeena aurajuusto-ja naudanlihapastalle.  Laita siiihen sekaan koristeeksi vihreätä ja oliivit vaan niin sopi joukkoon. Eli Kalamata ja aurajuusto-naudanlihapasta!

Habanerokitchen -blogin uuniperunantäyte

GAEA-oliivit sopivat täytteeksi uuniperunoille smetanan kanssa. Pilkoin kalamata oliiveja aivan silpuksi, raastoininkivääriä 5 g joukkoon ja purkillinen smetanaa. Pienesti  suolaa ja pippuria. Suolan jopa voisi jättää pois ja hieman vähemmän inkivääriä. Jääkaappiin ottamaan makua hetkeksi ja kaikki sekoitetaan kunnolla.

Kaikki äitini reseptit -blogin marinadi oliiveille

Hyvä ja hiukan erilainen maistuva marinadi oliiveille. Napostelin hyvän leivän kera, jota dippasin oliivien marinadiin ja valutin päälle hiukan laadukasta tummaa balsamicoa.

Kaikki äitini reseptit -blogin marinaadi oliiveille

Ruokapankki-blogin marinadi oliiveille

Makua Meksikosta eli marinadia maustamaan korianterisilppua, limenkuorta/mehua, hienonnettua jalapenoa, ruokosokeria, suolaa, oliiviöljyä.

Ruokapankki-blogin marinadivinkki GAEA-oliiveille

Mukana Maku -blogin marinadivinkki GAEA kalamata-oliiveille

Marinoi oliivit liemessä, jossa on alkoholitonta punaviiniä, savupaprikajauhetta, suolaa, sokeria ja sitruunamehua.

Mukana Maku -blogin marinaadi GAEA-oliiveille

Tahmeat hunajaoliivit

Tahmeat hunajaoliivit valmistetaan 150g pussillisesta GAEA-oliiveja (joko kalamata-oliiveista tai oliivisekoituksesta, jossa lisäaromina basilika), 2rkl juoksevaa hunajaa (esim. suomalainen Mieleinen-hunaja), 1rkl GAEA-extra virgin oliiviöljyä ja ½tl rouhittua mustapippuria. Ainekset sekoitetaan ja annetaan marinoitua seuraavaan päivään.

Tahmeat hunajaoliivit

Tarjoillaan maalaisleivän tai patongin, suomalaisen Aura-juuston, espanjalaisen 12kk Manchengo-juuston ja ranskalaisen Kolibrie brien kanssa joko kokonaisina tai hienonnettuna. Juomaksi sopii hyvin espanjalainen Castellblanc-cava.

Lempiruoka-blogin marinadi oliiveille

Nautiskelin oliivit manchego-juuston kanssa ja marinoin kokonaisuuden yrteillä ja chili ripauksella.

Lempiruoka-blogin marinadi oliiveille

Rouva Raadelma -blogin oliivivinkki

Nautiskelimme oliiveista perinteisissä lauantai-iltapäivän Dry Martini-annoksissamme. Tarjoilin GAEA-oliiveja myös leivän ja leikkeleiden kera iltapalana. Lisäksi kokeilin tuota valekaviaaria, johon tuli oliivien lisäksi kapriksia, sardellia, creme fraichea, sitruunaa ja mausteita.

Rouva Raadelma -blogin oliivit

Rakkaudesta ruokaan -blogin oliivivartaat

Nautiskele oliivit vartaissa, joissa naudanpaistia, mozzarellaa ja oliiveja. Toisena makuvaihtoehtona toimii itsemarinoidut oliivit ilmakuivattuun kinkkuun käärityn hunajamelonin kera. Näiden kanssa sopii oliivi-fetajuusto-pekoni-ranskankermadippi ja rapeat keksit.

Rakkaudesta ruokaan -blogi, GAEA-oliivit maistelussa

Rypäleistä viis! -blogin oliivimarinadi

Rypäleistä viis -blogin oliivimarinadi

Sitrusbasilika oliivit maustettuna savupaprikalla, chilillä, valkosipulilla ja appelsiinin kuorella.

1dl öljyä
1 tl savupaprikaa
tujaus chiliä
2 valkosipulin kynttä krouveina paloina
3-5 suikaletta appelsiinin kuorta

Kuumennetaan kaikkia mausteita pannulla siten, että valkosipuli pehmenee, muttei ota väriä. Menee muutamia minuutteja. Heitetään oliivit sekaan, pyöräytellään ja heitetään rasiaan maustumaan. Tarjoillaan kun huoneenlämpöistä. Seuraksi suomlaisen pienpanimon olutta.

Laitetaan pata porisemaan -blogin marinoidut kalamata-oliivit

Laitetaan pata porisemaan -blogin marinoidut kalamata-oliivit

1 pss GAEAn kalamata-oliiveja
loraus extra virgin- oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
2 rkl tuoretta korianteria

Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Lisää marinadin ainekset oliivien joukkoon ja siirrä oliivit marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

Marinoidut kalamata-oliivit sopivat mainiosti pikkujoulujen tapaspöytään. Suosittelen kokeilemaan näitä marinoituja oliiveja myös leivonnassa. Lisäämällä marinoidut oliivit leipätaikinaan saat todella maukasta oliivileipää tai esimerkiksi patonkia.

Kuvat ovat GAEA-oliivien testaajina ja tuotekehittäjinä toimineiden ruokabloggaajien ottamia.

X