omenagalette
Rustiikkiset omenagalettet lainaavat muotonsa ranskalaiselta avopiirakalta.
Mitä tänään ruoaksi?

Rustiikki omenagalette kätkee sisäänsä syksyn sadon

Kun perinteinen omenapiirakka kaipaa päivitystä, on aika kokeilla trendikästä galettea.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä
omenagalette

Galette on Ranskasta lähtöisin oleva piirakka, joka piirakkavuoan sijaan paistetaan suoraan uunipellillä. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana ja mallia voi ottaa vaikka perinteisistä piirakoista. Tällä kertaa taikinan sisään kääräistään syksyn omenasatoa.

Ympyrän muotoon kaulitun pohjan päälle levitetään kanelilla ja sokerilla maustettuja omenalohkoja ja päälle nostetaan vielä muutama voinokare antamaan mehevyyttä. Reunoille kannataa jättää riittävästi tilaa, sillä ne käännetään osittain täyteen päälle. Älä murehdi, vaikka taikina hieman murenisikin eikä ulkonäkö olisikaan viimeisen päälle. Galette on rentoa leivottavaa ja rustiikkinen ulkomuoto ja aavistuksen repeilevät reunat kuuluvat asiaan.

Omenagalettea paistetaan uunissa vartin verran ja se tarjoillaan lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Syksyn omenasadon voi hyödytää myös näin:

mehevä omenakeikauskakku

Mehevä omenakeikauskakku

omenakorit eli pienet omenapiirakat

Omenakorit – pienet omenapiirakat

omenastruudeli

Omenastruudeli

Kotiliesi.fi: Omenakukko

X