
Rustiikki omenagalette kätkee sisäänsä syksyn sadon

Galette on Ranskasta lähtöisin oleva piirakka, joka piirakkavuoan sijaan paistetaan suoraan uunipellillä. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana ja mallia voi ottaa vaikka perinteisistä piirakoista. Tällä kertaa taikinan sisään kääräistään syksyn omenasatoa.
Ympyrän muotoon kaulitun pohjan päälle levitetään kanelilla ja sokerilla maustettuja omenalohkoja ja päälle nostetaan vielä muutama voinokare antamaan mehevyyttä. Reunoille kannataa jättää riittävästi tilaa, sillä ne käännetään osittain täyteen päälle. Älä murehdi, vaikka taikina hieman murenisikin eikä ulkonäkö olisikaan viimeisen päälle. Galette on rentoa leivottavaa ja rustiikkinen ulkomuoto ja aavistuksen repeilevät reunat kuuluvat asiaan.
Omenagalettea paistetaan uunissa vartin verran ja se tarjoillaan lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Syksyn omenasadon voi hyödytää myös näin:


Omenakorit – pienet omenapiirakat

Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous