Mitä tänään ruoaksi? 22.8.2016

Sadonkorjuuajan parasta antia: Juuresröstit ja paistettuja sieniä

Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Emma Suominen
Nyt on vuoden paras aika kokkailla kasviksista, kun lähes kaikki maasta nostettava on sesongissa ja siten myös maukkaimmillaan. Kiitos sateisen kesän, myös sieniä riittää kerättäväksi. Yhdessä niistä syntyy sadonkorjuuajan maukkain kasvisruoka.

juuresröstit ja paistettuja sieniä

Juuresröstit syntyvät perunasta, porkkanasta, selleristä ja palsternakasta, mutta sekaan voi raastaa kasviksia oman maun tai kasvimaan annin mukaan. Mehevät ja maukkaat kasvikset kaipaavat seurakseen vai aavistuksen suolaa ja pippuria sekä kananmunan ja ripauksen jauhoja sitomaan ainekset yhteen.

Rapean rapsakat juuresröstit paistetaan pannulla tilkassa öljyä ja nautitaan paistettujen metsäsienien sekä hienonnetun kesäsipulin kera.

Kauden kasviksista valmistuu myös muita herkkuja: 

rapeat röstit

Rapeat röstit

juuresgratiini

Juuresgratiini

Juureksia, sieniä ja paahdettua parmesaania

Kotiliesi.fi: Kerroksellinen juurespaistos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi