Lohi_kesäkurpitsapasta
Kesäkurpitsa on loistava viljaton pasta. Ohuet spagettimaiset suikaleet syntyvät mandolinilla eli terävällä vihannesleikkurilla.
Mitä tänään ruoaksi?

Salaattia vai spagettia? Kokeile lohi-kesäkurpitsapastaa

Herkullinen mutta kevyt lohi-kesäkurpitsapasta on mitä mainioin vaihtoehto kun lomaherkkujen jälkeen kaipaa kevyttä mutta maukasta arkiruokaa.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
Lohi_kesäkurpitsapasta

Ohueksi nauhaksi suikaloidussa kesäkurpitsassa yhdistyy salaatin keveys ja pastan herkullisuus. Se täyttää vatsan, mutta jättää kevyen olon.

Parhaat kasvissuikaleet syntyvät juuressorvilla tai julienneraastimella, mutta myös kuorimaveistä voi käyttää paremman puutteessa. Jätä vetinen siemenkota käyttämättä ja paista kesäkurpitsaa pannulla vain hetki, jotta suikaleet säilyvät napakoina.

Raikas lohi-kesäkurpitsapasta ei enempiä kastikkeita kaipaa. Ripaus chiliä, tilkka sitruunamehua ja kourallinen tuoretta salviaa riittää mainiosti herauttamaan veden kielelle.

Kesäkurpitsaa tai lohta isompaan ja pienempään nälkään:

Vähähiilihydraattinen pasta

Vähähiilihydraattinen ”pasta”: Kesäkurpitsaa yrttiöljyn ja fetan kera

kesäkurpitsapastaa ja macadamiapestoa

Kesäkurpitsaa ja macadamiapestoa

pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

Pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

X