Vihannesopas

Salaattifenkoli

Teksti: Anna.fi

Raakana salaattifenkoli maistuu anikselta, kypsennettynä sen maku miedontuu ja pyöristyy huomattavasti. Fenkoli tuo hienostuneen säväyksen keittoihin, pataruokiin ja gratiineihin. Se sopii myös grillattavaksi, kunhan malttaa esikeittää fenkoleja ennen grillausta.

Salaattifenkoli

Salaattifenkoli muodostaa lehtiruusukkeen, jossa lehtien kannat paisuvat leveiksi ja meheviksi. Siten syntyy tiivis, nyrkin kokoinen lehtikantakimppu, jota käytetään ruoanlaittoon. Itse lehdet ovat hennot ja hienojakoiset, tilliä muistuttavat. Fenkoli ei tarvitse muuta esikäsittelyä kuin huuhtomisen.

Salaattifenkolia tarjotaan raakana salaateissa, dippivihanneksena tai juustolautasella. Kasvin kovimmat osat, varsi ja lehtiruodit, kannattaa irrottaa ja leikata hyvin ohuiksi suikaleiksi, jos sitä käytetään raakana salaateissa. Tilliä muistuttavat lehdet sopivat mausteeksi ja koristeeksi.

Kypsennettynä salaattifenkolia voi tarjota keitettynä liha- tai kalaruokien lisäkkeenä sellaisenaan.

Säilytä fenkoli kylmässä, muovipussissa haihtumiselta suojattuna.

Lähde: Kotimaiset kasvikset/kasvitieto

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Ari Heinonen

X