Savuporopiiraat
Lumoava ja talven juhlakauden alkuun täydellisesti sopiva suolaisten piirakoiden täyte syntyy savuporosta ja sinihomejuustosta.
Ainekset
Taikina:
- 200 g voita tai margariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl kylmää vettä tai maitoa
Lisäksi:
- 20 alumiinivuokaa
- 100 g savuporoa
- öljyä
- 1 dl juustoraastetta
- 1 dl murennettua sinihomejuustoa
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
- 3 munaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistat savuporopiiraat
- Sekoita pehmeään rasvaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi tai maito ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Voit pitää taikinaa jonkin aikaa jääkaapissa.
- Pyöritä taikina tangoksi ja jaa se 20 osaan. Litistä ja kauli palat pyöreiksi levyiksi. Painele levyt alumiinivuokiin niin, että ne peittävät vuokien pohjan ja reunat.
- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjosipuli. Hienonna savuporo.
- Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää purjosipuli ja kuullota se pehmeäksi miedolla lämmöllä. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään, mausta seos maun mukaan mustapippurilla ja jaa täyte pohjien päälle vuokiin.
- Kypsennä piiraita 175 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia. Anna vähän jäähtyä, irrota alumiinivuoat ja nosta savuporopiiraat tarjoiluvadille.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous