Reseptit

Savuporopiiraat

Lumoava ja talven juhlakauden alkuun täydellisesti sopiva suolaisten piirakoiden täyte syntyy savuporosta ja sinihomejuustosta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä tai maitoa

Lisäksi:

  • 20 alumiinivuokaa
  • 100 g savuporoa
  • öljyä
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl murennettua sinihomejuustoa
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 3 munaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistat savuporopiiraat

  1. Sekoita pehmeään rasvaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi tai maito ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Voit pitää taikinaa jonkin aikaa jääkaapissa.
  2. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa se 20 osaan. Litistä ja kauli palat pyöreiksi levyiksi. Painele levyt alumiinivuokiin niin, että ne peittävät vuokien pohjan ja reunat.
  3. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjosipuli. Hienonna savuporo.
  4. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää purjosipuli ja kuullota se pehmeäksi miedolla lämmöllä. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään, mausta seos maun mukaan mustapippurilla ja jaa täyte pohjien päälle vuokiin.
  5. Kypsennä piiraita 175 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia. Anna vähän jäähtyä, irrota alumiinivuoat ja nosta savuporopiiraat tarjoiluvadille.
X