Vinkit

Siemenet tekevät hyvää keholle ja mielelle – poimi terveelliset reseptit!

2.10.2014 Teksti: Anna.fi

Siemenet täyttävät kaikki nykyaikaisen superfoodin tunnusmerkit. Niissä on roimasti kuitua ja hyvin myös proteiinia, kivennäisaineita ja hyvälaatuista rasvaa. Siemenet taipuvat niin välipaloiksi, pyöryköiksi kuin karkkipäivän herkuiksikin.

Terveellisiin siemensämpylöihin käyvät melkein mitkä siemenet tahansa. Punajuuri- ja porkkanaraaste antavat sämpylöille soman värin.

Chia on ikivanha ravintorikas siemenkasvi, josta on nyt tullut trendiruokaa. Chian siementen käyttösuositus on yksi ruokalusikallinen vuorokaudessa. Chiapuurolla päivä alkaa lempeästi. Sekoita puuro jo illalla jääkaappiin.

Pari karpalo-granolaruutua on loistava välipala tai karkkipäivän herkku. Levy säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa ja kestää myös pakastamisen.

Sieniä, manteleita, siemeniä ja kvinoaa sisältävät pyörykät voi maustaa miedosti vain pippurilla tai tulisesti esimerkiksi chilillä. Myös juustokumina sopii pyöryköiden mausteeksi.

Toimittaja: Taina Salovaara
Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia