Reseptit

Sinisimpukat kookosliemessä

Sinisimpukat kookosliemessä muistuttavat merellisen trooppisesta makumaailmasta. Alkupalana ne ovat helpoimmasta päästä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1,5 kg sinisimpukoita
  • 2 dl valkoviiniä tai kalalientä
  • ½–1 punaista chiliä viipaleina
  • 1 paloiteltu sitruunaruoho
  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 4 kaffirlimetinlehteä
  • sentin pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 1–2 tl sokeria
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • suolaa

Pinnalle

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Sinisimpukat ovat vierastarjottavaa helpoimmasta päästä. Nämä kookosliemessä maustuneet simpukat viimeistellään korianterilla.

1. Esikäsittele simpukat. Tarkista simpukat ennen keittämistä. Jos avautunut yksilö ei sulkeudu kuorta napauttaessasi, hylkää se armotta. Pese simpukat raikkaalla vedellä ja käytä tarvittaessa juuresharjaa. Jos simpukan kuoreen on jäänyt ”partaa”, poista se terävällä veitsellä. Simpukat ovat valmiita muutaman minuutin keittämisen jälkeen.

2. Pane kaikki liemiainekset kookosmaitoa ja kalakastiketta lukuun ottamatta isoon kattilaan ja keitä lientä viitisen minuuttia. Lisää kookosmaito sekä kalakastike ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Kaada simpukat kattilaan ja keitä niitä hyvällä lämmöllä noin 3 minuuttia. Laske kiehumisaika siitä, kun liemi simpukoiden lisäämisen jälkeen alkaa uudelleen kiehua.

4. Lisää valmiiden simpukoiden päälle tuoreita korianterinlehtiä.

Vinkki! Kuljeta simpukat kaupasta rei’itetyssä pakkauksessa, etteivät ne kuole hapen puutteeseen.

Katso myös:

Sinisimpukat thaityyliin, Ruoka.fi

Simpukkapasta merimiehen vaimon tapaan, Ruoka.fi

Gratinoidut sinisimpukat, Kotiliesi.fi

X