Erilaisia sipuleita
Vinkit

Sipuli x 8 – salaattia, kääryleitä vai keittoa?

Sipuli sopii melkeinpä ruokaan kuin ruokaan. Monet sydäntalven herkut saavat siitä maukkaan säväyksen. Pyöräytä sipuleista keitto, gratiini tai vaikka herkullinen piiras.
Teksti: emmitoivonen Kuvat: Seppo Saarentola, Jorma Marstio, Tommi Tuomi, Kari Hautala, Ari Heinonen/Otavamedia

Viime vuonna Vuoden vihannekseksikin valittu sipuli on keskeinen osa suomalaista keittiötä. Lähes joka ruoassahan sitä on: lihapullissa, keitoissa, padoissa ja kastikkeissa.

Keräsimme kahdeksan sipulireseptiä, jotka lämmittävät ja piristävät talven keskellä.

Sipulikeitto

Perinteinen sipulikeitto on maukas ja lämmittävä herkku. Keitto saa hienostuneen vivahteen timjamista ja laakerinlehdestä.

Punasipulikääryleet, perunaa ja ruohosipulikastiketta

Mehevät punasipulikääryleet vaativat hieman näpertelyä, mutta ovat taatusti sen arvoisia. Munakoisolla ja tomaatilla täytetyt kääryleet sopivat vaikka keitettyjen perunoiden kanssa tarjoiltaviksi.

Naudanliha-sipuliwok

Naudanlihasta ja sipulista syntyy yksinkertaisen herkullinen vokki. Riisi tai nuudelit sopivat hyvin vokin lisukkeiksi.

Kukkakaali-sipuligratiini

Kukkakaali-sipuligratiini on muheva uuniruoka, joka saa upean säväyksen karamellisoidusta punasipulista sekä tuoreesta salviasta.

Appelsiini-sipulisalaatti

Sipuli maustaa myös monet salaatit. Raikkaan keveä salaatti syntyy appelsiinista ja sipulista. Ruokaisammassa salaatissa sipuli saa parikseen kikherneet.

Neljän sipulin piiras ja vesikrassi-kotijuustosalaatti

Iltapalalla maistuu aromikas neljän sipulin piiras, joka nautitaan maukkaan vesikrassisalaatin kanssa. Anjoviksella maustettu ranskalainen klassikkopiirakka pissaladière sopii myös sipulin ystävän iltapalapöytään.

Kokeile myös näitä:

uunisipulit
Uunisipulit
Sieni-sipulirisotto
Vuohenjuusto-sipulidippi
Kotiliesi.fi: Punasipulifoccacia

X