Kalkkunaa_ja_ruusukaalia
Mitä tänään ruoaksi?

Sitruunakalkkuna maistuu makoisalta ruusukaalien ja jännittävän karpalohillokkeen kera

Sitruunakalkkuna kelpaa vaikka sunnuntaiaterialle. Raikas lisuke syntyy ruusukaaleista ja karpalohillokeesta.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
Kalkkunaa_ja_ruusukaalia

Täyttävä mutta raikkaan kepeä sitruunakalkkuna maistuu mehevältä syksyn tuhtien herkkujen rinnalla.

Maukas maustetahna kalkkunan pintaan syntyy sitruunamehusta, valkosipulista, hunajasta ja timjamista sekä tilkasta oliiviöljyä. Hiero tahna kalkkunan pintaan, anna maustua ja paahda sitten uunissa. Kun käytät lämpömittaria, liha kypsyy takuulla suussa sulavan mehukkaksi.

Mehevä liha ei kaipaa seurakseen tuhteja lisukkeita. Paista mieluummin ruusukaaleja pannulla ja valmista seuraksi jännittävä appelsiinimehulla, chilillä ja tähtianiksella maustettu karpalohilloke.

Mehevät kalkkunat valmistuvat myös näillä ohjeilla:

hedelmäinen kalkkunarulla

Hedelmäinen kalkkunarulla

kalkkunaa ja salsaa

Kalkkunaa ja salsaa

Salviatäytteinen kalkkuna

Salvia-luumutäytetty kalkkunarulla

Kotiliesi.fi: Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunanfilee

X