streat helsinki eats -tapahtuma
(c) Eetu Ahanen
Vinkit

Streat Helsinki 2016: kansainvälistä katuruokaa ja retkieväitä avotulella

Tänä viikonloppuna on taas mahdollisuus päästä kokeilemaan toinen toistaan maistuvampia katuruokaherkkuja, kun Streat Helsinki -tapahtuma järjestetään kolmannen kerran. Tämän vuoden teemana on kestävyys ja sesonkiajattelu. Sunnuntaina tarjolla on myös retkieväitä avotulella valmistettuna.
Teksti: emmitoivonen Kuvat: Andrew Taylor, Jussi Hellsten, Eetu Ahanen

Streat Helsinki pistää vipinää jokaisen ruokaintoilijan kinttuihin 17.-20.3.2016. Tapahtuma alkaa Masters-illoilla, jotka järjestetään 17. ja 18.3 Mothership of Workin tiloissa.

streat helsinki eats -tapahtuma

(c) Andrew Taylor

Torstai-iltana keskustellaan ja kokkaillaan yhteinen ateria ruotsalaiskokki Martin Sjöstrandin johdolla. Perjantaina on vuorossa puolestaan puhetta ja ötökkäillallista hyönteiskokki Topi Kaireniuksen opastuksella.

Liput Masters-iltoihin maksavat 30 euroa kappaleelta. Lipun hintaan sisältyy illallinen.

streat helsinki eats -tapahtuma

(c) Jussi Hellsten

Uusia herkkuja maailmalta

Streat Helsingin ehkä odotetuin osuus, Eats, valtaa Torikorttelit lauantaina 19.3. Yli 30 ruokamyyjän voimin Helsingin kaduille rynnistävä katuruokakarnevaali tarjoilee nälkäisille niin vanhoja kuin uusiakin tuttavuuksia.

Tänä vuonna kotimaisten ruokamyyjien lisäksi tapahtumaan saapuu myyjiä myös Virosta ja Ruotsista.

streat helsinki eats -tapahtuma

(c) Jussi Hellsten

Kiinnostavia annoksia löytyy enemmän kuin päivän aikana pystyy syömään. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan muun muassa erilaisia Latinalaisen Amerikan herkkuja, täytettyä roti-leipää, Tokion malliin tehtyjä kreppitötteröitä ja haukimakkarahodareita.

Retkieväät kokataan sunnuntaina avotulella

Sunnuntain Grills-tapahtumassa katuruokailu viedään takaisin juurilleen eli avotulen ääreen. Nuotiot roihuavat Uunisaaressa sekä Café Regatalla. Uunisaaressa kokkailevat Teemu Laurell sekä Ossi Paloneva, kun taas Cafe Regatan nuotiolta löytyvät Martin Sjöstrand sekä 123 Tea.

streat helsinki eats -tapahtuma

(c) Jussi Hellsten

Uunisaaressa valmistuu muun muassa peruna-tattari-naanleipää särkikofta-täytteellä sekä mausteista karitsamakkaraa, poltettua kaalia ja aromaattista karitsalientä.

Cafe Regatan luona pääsee maistelemaan hapatettua silakkaa salaatti- ja yrttipedillä sekä grillattua keltajuurta. Mukiin kaadetaan suomalaisilla villiyrteillä ja marjoilla maustettua teetä sekä intialaista katuklassikkoa, mausteista Chai-maitojuomaa.

streat helsinki eats -tapahtuma

(c) Jussi Hellsten

Kokeile näitä reseptejä, jos et pääse paikalle:

Nyhtölammas, pulled lamb ja pitaleipä
Pulled lamb ja itse tehdyt pitaleivät
Thainuudeleita ja possupihvejä
Hot dogit ja friteerattu sipuli
Pho-keitto neljälle nälkäiselle
K otiliesi.fi: Possusliderit

X