Vinkit

Suklaatastingissa sukelletaan makujen maailmaan

Teksti: Anna.fi

Suklaatasting on hyvä lahjaidea suklaanystävälle tai hauska tapa viettää iltaa kavereiden kesken. Suklaaliike PetriS Chocolate Room järjestää kolmenlaisia tastingeja, joista asiakas voi valita mieluisensa.

Tastingeja voi yrityksen omistajan Petri Sirénin mukaan myös räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan.

– Osallistujien kysymykset johdattelevat aina tastingissa käsiteltäviä aiheita, Sirén kertoo.

Toisia kiinnostaa enemmän suklaan historia tai tulevaisuus, toiset taas haluavat tietää lisää suklaan laadusta tai terveysominaisuuksista.

Perustastingissa asiakkaat saavat tietoa eri kaakaolajikkeista ja kaakaopavusta kasvina. Lisäksi tastingissa maistellaan erilaisia valko-, maito- ja tummasuklaita sekä kyseisistä suklaista tehtyjä PetriS Chocolate Roomin valmistamia pralineja.

Toinen tastingvaihtoehto on oikea herkkusuiden unelma: suklaa riittää varmasti. Maistelun lomassa kuullaan tarinoita suklaata ja tietoa kaakaosta.

Suklaan historiasta ja ominaisuuksista kiinnostuneille sopii kolmas tastingvaihtoehto. Tastingissa maistellaan maailman hienoimpia suklaita.

Yksi PetriS Chocolate Roomin liikkeistä sijaitsee Runeberginkatu 31. Viihtyisässä puodissa voi pysähtyä nauttimaan leivoksen tai PetriS Chocolate Roomin suosittuja itse tehtyjä suklaita. Yrityksellä on 60 erilaista makua, joista valikoimassa on noin 25 makua kerrallaan.

Suklaasta on Sirénin mukaan löydettävissä loputon kirjo erilaisia makuja ja makuvivahteita. Maku voi olla esimerkiksi hapan, raikas, hedelmäinen tai toffeinen. Yhdessä suklaasta voi löytyä useampia makuja.

– Monissa korkealuokkaisista kaakopavuista valmistetuissa suklaissa maut voivat olla hyvin monikerroksisia esimerkiksi aluksi suklaassa maistuu hapokas marja, tämän maun alta paljastuu hienoarominen kaakao ja jälkimaussa voi erottaa vivahteita luumusta.

Suklaatastingin voi järjestää helposti myös kotona hankkimalla useita erilaisia suklaita ja vertailla kunkin osallistujan makuaistimuksia. Kaakaopavun maku tulee selkeimmin esiin tummassa suklaassa.

Teksti: Lotta Pellas

Kuvat: Essi Ryyppö

Katso myös:

Suklaa x 6
Parhaat suklaajuomareseptit
Tummat suklaat testissä

X