Mitä tänään ruoaksi?

Suloinen syyspäivän soppa: Palsternakka-maa-artisokkakeitto

Palsternakat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Valtakunnallisen palsternakkaviikon vuoksi niitä kannattaa kantaa kotiin reilu kassillinen.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström

Palsternakat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Valtakunnallisen palsternakkaviikon vuoksi niitä kannattaa kantaa kotiin reilu kassillinen.

Maa_artisokkakeitto

Vanhastaan palsternakka on tuttu liemijuureksena, mutta sen hienostunut ja aavistuksen pähkinäinen maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Erityisesti ilmojen viiletessä se maistuu taivaalliselta myös lämmittävien sosekeittojen seassa.

Kun aromaattisen juureksen yhdistää lempeän maa-artisokan kanssa, lopputuloksena on suloinen syyspäivän keitto, jonka lumoavat intialaismausteet sekä kookosmaito jalostavat superherkulliseksi.

Palsternakka-maa-artisokkakeiton juju on pinnalle lisättävä yrttinen päärynä-pähkinäsalaatti, joka rouskuu suussa valloittavasti ja tuo pehmeän täyteläiseen keittoon mukavaa purutuntumaa sekä täydentää makumaailman vastustamattoman herkulliseksi.

Parhaat herkut palsternakasta:

palsternakkatikut ja sinappidippi

Palsternakkatikut ja sinappidippi

palsternkka-päärynäsalaatti

Palsternakka-päärynäsalaatti

palsternakkaleipä

Palsternakkavuokaleivät

Kotiliesi.fi: Paahdettu palsternakkalevite

Kotiliesi.fi: Palsternakka piristää ruokia

X