
Suloinen syyspäivän soppa: Palsternakka-maa-artisokkakeitto
Palsternakat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Valtakunnallisen palsternakkaviikon vuoksi niitä kannattaa kantaa kotiin reilu kassillinen.
Palsternakat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Valtakunnallisen palsternakkaviikon vuoksi niitä kannattaa kantaa kotiin reilu kassillinen.
Palsternakat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Valtakunnallisen palsternakkaviikon vuoksi niitä kannattaa kantaa kotiin reilu kassillinen.
Vanhastaan palsternakka on tuttu liemijuureksena, mutta sen hienostunut ja aavistuksen pähkinäinen maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Erityisesti ilmojen viiletessä se maistuu taivaalliselta myös lämmittävien sosekeittojen seassa.
Kun aromaattisen juureksen yhdistää lempeän maa-artisokan kanssa, lopputuloksena on suloinen syyspäivän keitto, jonka lumoavat intialaismausteet sekä kookosmaito jalostavat superherkulliseksi.
Palsternakka-maa-artisokkakeiton juju on pinnalle lisättävä yrttinen päärynä-pähkinäsalaatti, joka rouskuu suussa valloittavasti ja tuo pehmeän täyteläiseen keittoon mukavaa purutuntumaa sekä täydentää makumaailman vastustamattoman herkulliseksi.
Parhaat herkut palsternakasta:
Palsternakkatikut ja sinappidippi
Kotiliesi.fi: Paahdettu palsternakkalevite
Kotiliesi.fi: Palsternakka piristää ruokia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous