Sushia vasta-alkajille
Täysin oppineeksi sushikokiksi ei tulla hetkessä. Aloita opinnot perusasioista: hanki tuoreet raaka-aineet ja valmista riisi huolella. Huomaat, että sushien tekeminen onnistuu aloittelijaltakin.
Sushiriisi eli sumeshi
Sushiksi kutsutaan ruokaa, johon käytetään viinietikalla, sokerilla ja suolalla maustettua riisiä. Sushiriisin japaninkielinen nimi on sumeshi. Sanotaan että sumeshia pitää käsitellä kuin lasta – olla sekä lempeä että napakka. Resepti – näin teet sushiriisin.
Sushirullat eli norimaki ovat susheista helppotekoisimmat. Sushirullien täytteenä voi riisin lisäksi olla monenlaisia täytteitä: lohta, tonnikalaa, avokadoa ja kurkkua.
Käytä sushiin aina ehdottoman tuoretta kalaa. Munakupin avulla valmistat helposti lohi-, avokado-, rapu- ja kuhasushit.
Tarjoiluun
- wasabitahnaa
- etikkaliemeen säilöttyjä inkiväärilastuja
- japanilaista soijakastiketta
- Annostele lisukkeet sushivadin viereen pieniin astioihin
Pieni sushisanasto
Sumeshi | Keitetty viinietikalla, suolalla ja sokerilla maustettu sushiriisi.
Nori | Kuivatusta merilevästä valmistettu ohut arkki
Kombu | Kovaa merilevää, jota usein lisätään keitettävään sushiriisiin.
Shoyu | Japanilainen soijakastike.
Su | Japanilainen riisiviinietikka.
Wasabi | Vesikasvi, josta käytetään voimakkaanmakuinen juuri. Myydään voimakkaan vihreänä tahnana tai jauheena.
Nigiri | Käsin muotoiltuja susheja.
Norimaki | Merilevään kiedotut sushirullat.
Temaki | Merilevään käärityt sushituutit
Taina Salovaara
Kuvat: SKOY ja Colourbox.com
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous